Hotelovernachting goedkoopst in Oost Europa

17 september 2012
Hotelovernachting goedkoopst in Oost Europa

Uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com bleek vorige week dat de prijzen van hotelkamers in Europa lager liggen dan wereldwijd.

*Oost-Europese bestemmingen*
Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers in Europa het minst voor hun hotelovernachtingen in Oost-Europese bestemmingen. De steden hebben er veel te bieden en zijn, mede door het toenemende aantal vluchten van prijsvechters, goed bereikbaar en stijgen in populariteit onder stedentrippers.

*Litouwen is goedkoop*
De Litouwse hoofdstad Vilnius is de voordeligste stad in Europa. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld 64 euro per hotelovernachting in de eerste helft van dit jaar. Vilnius heeft een historische binnenstad en herbergt één van de oudste universiteiten van dit deel van Europa.

*Riga in Letland*
Het Letse Riga was de op één na goedkoopste Europese stad, met een gemiddelde kamerprijs van 66 euro per nacht. De Baltische stad groeide de laatste jaren uit tot een druk bezochte stedentrip bestemming. Dat geldt ook voor nummer drie Boedapest, waar reizigers gemiddeld 67 euro betalen voor een hotelovernachting.

*Top 10*
De top 10 met goedkoopste Europese steden wordt gecompleteerd door Bratislava (68 euro), Krakau (69 euro), Athene (73 euro), Dublin (77 euro), Lissabon (77 euro), Berlijn (79 euro) en Praag (79 euro).

~Myrtille Vromans~



Overig nieuws