Hotelprijzen stijgen in alle regio's

4 september 2012
Hotelprijzen stijgen in alle regio's

Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers in alle werelddelen gemiddeld meer voor hun hotelkamers dan in dezelfde periode in 2011. Dat is voor het eerst in vijf jaar het geval.

*Stijging*
Dit blijkt uit de nieuwste Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. De website ziet een verder herstel van de hotelsector na een wereldwijde prijsstijging van 4 procent tijdens de eerste helft van 2012, maar concludeert wel dat de gemiddelde prijzen nog altijd op het niveau van 2005 liggen. De wereldwijde prijsstijging aan dat het economisch herstel in de hotelmarkt op gang is gekomen.

*Verdeling*
Tijdens de eerste helft van 2012 steeg de gemiddelde hotelkamerprijs in de Pacific met 6 procent, in Noord-Amerika met 5 procent en in Azië met 4 procent. Europa, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika lieten met een prijsstijging van 1 procent de minst sterke groei zien.

*Commentaar David Roche*
David Roche, president van Hotels.com: "Tijdens de eerste helft van dit jaar herpakte de hotelmarkt zich, nadat in 2011 een aantal natuurlijke en politieke crises plaatsvonden. Het is bemoedigend om de sector te zien groeien. Hoewel dit voor consumenten op het eerste gezicht geen goed nieuws lijkt, liggen de hotelprijzen nog altijd slechts rond het niveau van 2005. Daarmee krijgen reizigers veel waar voor hun geld, terwijl lonen en andere prijzen aanzienlijk zijn gestegen.”

Bekijk ook de videotoelichting van David Roche rechtsonder op de website.

~Frank Lindner~

Overig nieuws