Hotels VS gebukt onder pool-gate

24 juli 2012
Hotels VS gebukt onder pool-gate

Lobbygroepen voor gehandicapten zijn boos op Amerikaanse hotels. Volgens een nieuwe wet zijn hotels verplicht om permanente zwembadliften te hebben, maar deze zijn niet overal beschikbaar.

Een aantal lobbygroepen roept inmiddels op tot een boycot van Amerikaanse hotels die geen vaste gehandicaptenliften bij hun zwembaden hebben.

*Duurder en fragieler*
De brancheorganisatie voor hoteliers, de American Hotel & Lodging Association (AH&LA), reageert door te zeggen dat tijdelijke en verrijdbare liften voldoende zijn. Permanente liften zijn kostbaarder en meer kwetsbaar. Bovendien zouden andere hotelgasten zich hier aan kunnen bezeren.

*Geschrapt*
In de Americans With Disabilities Act stonden in de eerste versie van de wettekst beide soorten liften. In de uiteindelijke goedgekeurde tekst zijn de passages over verrijdbare zwembadliften verdwenen omdat er te weinig over was toegelicht.

*Flexibiliteit*
De hotellerie is een branche waarbij flexibiliteit en last-minute aanpassingen kernwaarden zijn. Het verplicht moeten aanleggen van permanente zwembadliften zou dit ondermijnen, zo is het tegenargument van de AH&LA.

~Frank Lindner~

Overig nieuws