Huis ter Duin opent tijdelijke champagne bar

Auteur: Redactie
Drinks Michelin 29 oktober 2021
Huis ter Duin opent tijdelijke champagne bar

Afgelopen week opende Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk een tijdelijke champagnebar: Petit Latour by Ruinart.

Deze stijlvolle champagnebar is gevestigd op de eerste verdieping van het iconische hotel en geopend tot eind februari, volgend jaar. Bij Petit Latour is het mogelijk om verschillende bijzondere champagnes te bestellen met bijpassende Franse gerechtjes, zoals crostini's met zalm en Gillardeau-oester met champagne-mignonette. De bites zijn speciaal gecreëerd door chef Marcel van Lier van grote broer Latour, het door een Michelinster bekroonde restaurant van Huis ter Duin.

By the glass

Op de kaart van Petit Latour staan verschillende champagnes die zowel per glas als per fles te bestellen zijn, zoals Ruinart Blanc de Blancs. Ook een zeer exclusieve champagne als Dom Ruinart Blanc 2009 is verkrijgbaar by the glass, wat een unicum is. Naast champagnes staat een selectie van wijnen en cocktails op het menu. De fris ingerichte champagnebar in het klassieke hotel is niet alleen geopend voor hotelgasten, maar richt zich juist ook op mensen van buiten het hotel die de laatste mooie momenten van 2021 willen vieren.

Champagne Suite

Voor champagneliefhebbers die willen blijven overnachten is het mogelijk om een Champagne Suite te boeken. Op deze suite staat een Press or Champagne-button. Als op deze knop wordt gedrukt, komt een butler naar de suite om een glas Ruinart in te schenken. De suite is te boeken in de maanden november en december.

Petit Latour is een samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en Ruinart. Ruinart is oudste champagnehuis. Het werd opgericht door monnik Dom Ruinart, een monnik met een vooruitziende blik. Hij voorzag dat bubbelwijn een groot succes zou worden. Hij heeft gelijk gekregen: ook de Nederlander drinkt steeds meer champagne. Dit jaar wordt  één van de beste champagnejaren ooit. Petit Latour is geopend tot eind februari 2022.

Overig nieuws