Hyatt krijgt pakketje luxe hotels

4 februari 2013
Hyatt krijgt pakketje luxe hotels

Concorde Lafayette, Hotel du Louvre, Martinez en Palais de la Mediterranée zijn verkocht aan Constellation Hotels Holding. De hotelonderneming sloot een deal met Starwoord Capital Group.

*Gedaantewisseling*
De vier etablissementen zullen voortaan opereren onder een van de merken van Hyatt Hotel Group, namelijk Grand, Regency en Andaz. Alle vestigingen ondergaan een renovatie en openen in april weer voor de gasten. Ook vinden er naamswijzigingen plaats. Hotel Martinez krijgt de nieuwe naam Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez en Palais de la Mediterranée Hotel en Casino heet voortaan Hyatt Regency Nice Palais de la Mediterranée. Concorde Lafayette zal opereren onder de naam Hyatt Regency Paris Etoile, en Hotel de Louvre wordt… Hotel du Louvre. Het etablissement behoudt zijn identiteit, maar wordt straks geëxploiteerd door Andaz.

*Grote kopers*
In 2005 bemachtigde Starwood Capital Group deze hotels als onderdeel van een koopovereenkomst ter waarde van 2,3 miljard euro. Het ging toen om de aankoop van Societe Du Louvre, een conglomeraat van bedrijven met onder andere Louvre Hotels Group en champagnemerk Tattinger. Anderhalf jaar geleden plaatste Starwood Capital Group deze hotels op de markt. In juni werd nog "vermeld":http://hospitalitybusinessnews.com/2012068005/qatars-katara-hospitality-buys-4-french-hotels-starwood-capital dat Katara Hospitality de vestigingen zou kopen. Uiteindelijk kocht Constellation Hotels Holding de etablissementen voor een onbekende prijs. Starwood blijft eigenaar van Louvre Hotels Group.

Foto: LPLT Wikimedia Commons

~Marijn Brok~

Overig nieuws