Hyatt neemt Apple Leisure Group over

Auteur: Redactie
Hyatt neemt Apple Leisure Group over

Hyatt Hotels Corporation heeft halverwege augustus aangekondigd dat Hyatt een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Apple Leisure Group (ALG), een toonaangevende groep op het gebied van luxe resort-managementdiensten. Met de overname is een bedrag van 2,7 miljard dollar gemoeid.

De transactie zal naar verwachting worden afgesloten in het vierde kwartaal van 2021, onder voorbehoud van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden.  ALG's resort brand management platform AMResorts® levert managementdiensten aan het grootste portfolio van luxe all-inclusive resorts in Amerika onder de AMR Collection merkportfolio, waaronder bekende merken Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spa's, evenals het snelgroeiende merk Alua Hotels & Resorts, dat aan het uitbreiden is in Europese vrijetijdsbestemmingen.

De overname omvat ook ALG's lidmaatschap Unlimited Vacation Club, het reisdistributiebedrijf ALG Vacations, alsmede diensten op het gebied van bestemmingsbeheer en reistechnologie. Na de afronding van de transactie zullen de activiteiten van ALG geleid blijven worden door de huidige CEO van ALG, Alejandro Reynal, en het huidige managementteam van ALG. De heer Reynal wordt lid van het leidinggevend managementteam van Hyatt en zal rapporteren aan Mark Hoplamazian, CEO van Hyatt.

Portfolio

"Met de asset-light overname van Apple Leisure Group zijn we verheugd om een zeer gewild onafhankelijk resort management platform in de Hyatt familie te brengen," aldus Mark Hoplamazian. "Met de toevoeging van de eigendommen van ALG verdubbelt Hyatt onmiddellijk haar wereldwijde aanwezigheid in resorts. ALG's portfolio van luxemerken, leiderschap in het all-inclusive segment en grote pijplijn van nieuwe resorts zullen ons bereik in bestaande en nieuwe markten, waaronder in Europa, vergroten en onze toonaangevende netto kamergroei verder versnellen. Belangrijk is dat de combinatie van deze waardecreërende acquisitie en de $2 miljard verhoging van onze asset sale commitment ons winstprofiel zal transformeren, en we verwachten dat Hyatt 80% fee-based earnings zal bereiken tegen het einde van 2024."

ALG's hotelportfolio bestaat uit meer dan 33.000 kamers die actief zijn in 10 landen. De portefeuille is gegroeid van negen resorts in 2007 tot ongeveer 100 tegen het einde van 2021 en heeft een pijplijn van 24 uitgevoerde deals met een groot aantal extra hotels in het ontwikkelingsproces. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws