Hyatt Regency Amsterdam feestelijk geopend

15 juni 2017 | Thijs Jacobs

Hyatt Regency Amsterdam is officieel geopend met een grootse en feestelijke 'Grand Opening'. De opening stond geheel in het teken van het ‘ontdekken’ van het hotel en restaurant en bar Mama Makan. De gasten maakten een verrassende tour door verschillende kamers van het hotel. In de lobby, het restaurant en de bar genoten ruim 400 nationale en internationale gasten van live muziek, acts, champagne, cocktails en heerlijk eten uit de keuken van Mama Makan.

Meer tijd nodig

Toni Hinterstoisser, cluster general manager van Hyatt Regency Amsterdam en Andaz Amsterdam Prinsengracht, introduceerde Paul Geertman, eigenaar van Aedes Real Estate, die samen met UBM Development het project ontwikkelde. Geertman vertelde:

“We hadden in eerste instantie een bouwperiode van 3,5 jaar in gedachten, maar zagen bij de ontwikkeling dat we gedeeltes van het oude Emma Kinderziekenhuis konden behouden, hier ging meer tijd in zitten. Tevens stuitte we op archeologische overblijfselen van 17e-eeuwse vestingwerken. Uiteindelijk hebben we het gebouw en haar uitdagende constructie in 7,5 jaar voltooid, maar die zijn het meer dan waard geweest.”

Ook haalde Geertman de duurzaamheid van het hotel aan: “Met vele inspanningen is onze ambitieuze doelstelling behaald om de hoogste BREEAM Score (Excellent) te halen voor hotels tot nu toe gerealiseerd in Nederland.”

Creëren van banen

Wethouder Eric van der Burg (verantwoordelijk voor o.a. de portefeuille Ruimtelijke Ordening) sprak over de mooie ontwikkelingen in stadsdeel Oost en de bijdrage van het hotel aan Amsterdam: “We feliciteren niet alleen het hotel en de gasten, maar we feliciteren ook de stad met de komst van dit prachtige hotel, dat zeker 100 banen creëert en de buurt een upgrade geeft.”

Hyatt Regency is een project van Aedes Real Estate en UBM Development. Het ontwerp is van Van Dongen-Koschuch, het interieurontwerp van Concrete en Jestico & Whiles tekende voor de kamers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: