'I need Wi-Fi, shuttle service and a fridge'

28 juni 2013
'I need Wi-Fi, shuttle service and a fridge'

Hotels in de VS kunnen maar beter gratis Wi-Fi aanbieden. Ook dienen ze een shuttledienst te hebben. De hotelgast wil verder graag een keukentje of koelkast tot zijn beschikking hebben. Boekingssite
Hotels.com deed onderzoek onder haar volgers op social media naar wat Amerikanen de meest waardevolle hotelitems vinden. Er werd gekeken naar on-site amenities, hotel services, en room features.

*Kleine koelkast of grotere handdoek?*
In de eerste categorie versloeg gratis Wi-Fi de items gratis parkeren, geluidsvrije zones en duurzame hotelproducten. Onder de services vonden de deelnemers de shuttledienst belangrijker dan dat het inbegrepen hotelontbijt, de roomservice, en kindvriendelijke gastartikelen. Op de kamer vindt men een keukentje of mini-koelkast fijner dan rookvrije ruimtes, grotere handdoeken en 'groene' badkamerproducten.

*Weinig duurzaam*
Overall scoorden de diensten en items die groen, bio en duurzaam zeer laag in deze rondvraag. Opmerkelijk, omdat veel hoteliers (ook in de VS) inzetten op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

"Frank Lindner":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws