IceFondue wint Innovation Award

9 januari 2012 |
IceFondue wint Innovation Award

IceFondue van Icewizard heeft de Overall Innovation Award 2012 gewonnen. Tijdens de opening van de Horecava 2012 werden er vier awards uitgereikt in de categorieën Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concept & Co-creations. IceFondue won in de categorie Concept & Co-creations en won
uiteindelijk ook de overkoepelende prijs. Het is de twaalfde keer dat de Horecava deze verkiezing organiseert.

IceFondue
Gasten kunnen van onder meer fruit zelf ijs-tapas maken door ingrediënten vijf tellen in de rokende stikstof te dopen. Dit kan gecombineerd worden met warme chocolade en slagroom. Winnaar Koen Gillis is blij met zijn twee awards. “We hadden het wel gehoopt om deze prijs te winnen, maar niet verwacht”, glundert Gillis.

Overige categorieën


Likeurschuim Bols Foam, Maxxium Nederland, won in de categorie Food & Beverage.


De smartbar, een mobiele bar voor in de horeca, won de eerste prijs in de categorie interior & design. Bedenker van dit concept is Luyten Horeca.


Bon Vito loyality eindigde eerste in de categorie Equipment & Services. Eijsink Afrekensystemen ontworp dit idee.


De aanmoedigingsprijs, de innovatie die net niet won, ging dit jaar naar ‘Jas op slot’. Een innovatie van een aantal studenten die een manier bedachten om je jas op te hangen en hem vervolgens ‘op slot’ te doen in een café.


De publieksprijs, deze werd voor het eerst uitgereikt, ging naar De Rendementscoach, van Eijsink in samenwerking met BDO Accountants en Dyflexis.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: