Interview: Woodbrooke Hotel

28 juni 2012
Interview: Woodbrooke Hotel

Drie kleine kinderen, een kolossale Newfoundlander en een mooi bos; wat wil je nog meer? Lisa Pit, commercieel directeur van Woodbrooke, en haar levenspartner Hans Wiedenhoff, algemeen directeur van Woodbrooke, wonen in een 'Eftelinghuisje' op de 17 hectare grond die bij dit conferentiecentrum - het oudste van Nederland - hoort. Ze hebben het goed voor elkaar. Ook in het hotel.

Op een landgoed bij Birmingham (Engeland), genaamd Woodbrooke, hadden ooit de Quakers een scholingscentrum. In 1908 werd dat centrum bezocht door theologiestudenten uit Leiden. Onder de indruk van de openhartige en ongetwijfeld serene sfeer, richtten deze jongelui in Nederland de 'Vereeniging van Oud-Woodbrookers in Holland' op.

In Barchem werden van 1910 tot 1912 door de Oud-Woodbrookers enkele cursussen georganiseerd, en de eigenaresse van Huis Ruurlo, te weten jonkvrouw Justine van Heeckeren van Kell, werd daardoor zo 'gegrepen' - of bezield - dat zij in 1912 maar liefst 17 hectare bos en hei aan de Vereeniging schonk. Het jaar daarop werden in een zaaltje op de Kalenberg (tegenwoordig de boskapel) lezingen gegeven. Tijdens het Interbellum, kort na het einde van de Eerste Wereldoorlog, werden op het landgoed slaaphuisjes neergezet. In 1924 verrees het Woodbrookershuis.

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management.":http://www.hospitality-management.nl/blad/67/

Overig nieuws