Jan-Willem Roenhorst GM Element Amsterdam Hotel

26 januari 2016
Jan-Willem Roenhorst GM Element Amsterdam Hotel

Jan-Willem Roenhorst begint als General Manager bij het Element Amsterdam Hotel, dat op 8 februari haar deuren voor het eerst opent. Jan-Willem
Roenhorst was voor zijn benoeming bij Element Amsterdam General Manager bij het Sheraton Ufa Hotel in Rusland. Jan-Willem is een Starwood-veteraan en werkt al sinds 2005 voor het bedrijf in verschillende operationele functies. Met zijn 18 jaar ervaring in de hotelindustrie brengt hij een schat aan kennis mee naar Element Amsterdam.

*Long-stay hotel*
Element Amsterdam wordt op 8 februari geopend en is een long-stay hotel dat zowel betaalbaar als duurzaam is en zich richt op savvy en milieubewuste reizigers. Gelanceerd in 2008, heeft Element het long-stay-principe compleet anders vormgegeven. Met licht, modern design en focus op duurzaamheid, zal het Element Hotel zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers aanspreken die op zoek zijn naar een lichte, stijlvolle omgeving waar ze tot rust kunnen komen.

*Bari Gruppe*
Element Amsterdam is eigendom van de in München gevestigde Bari Gruppe en ligt in het bruisende Amsterdam Zuid, het zakendistrict van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in het voormalige Hiscox-gebouw en geïntegreerd in het nieuwe Gelderlandplein winkelcentrum. Element Amsterdam heeft 160 ruime studio’s en suites die speciaal zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten. Zo zijn alle kamers voorzien van een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een Westin Heavenly® Bed en een op een spa-geïnspireerde badkamer. Daarnaast biedt het hotel gratis ontbijt, gratis snelle wifi, My Place; een full-service restaurant met terras, een café/bar genaamd Carrots & Co, een 24/7 fitnesscentrum, twee vergaderzalen, een business center, een zelf-service wasserette en fietsen om te huren.

Marco Bari, Managing Director & CEO, Bari Gruppe GmbH & Co. KG geeft aan: “De benoeming van Jan-Willem is een van de mijlpalen voor een succesvolle opening van Element Amsterdam. Zijn ervaring en leiderschap in combinatie met een professioneel en voortreffelijk team in Amsterdam zijn succesfactoren die nu al hun vruchten afwerpen.”

Element Amsterdam biedt een frisse, nieuwe optie voor reizigers die op zoek zijn naar ruimte en naar kamers die geschikt zijn voor een langer verblijf en zowel betaalbaar als duurzaam zijn. Roenhorst zal ook de kenmerkende service van het hotel introduceren - SPG Keyless - waarmee gasten hun smartphone of Apple-horloge kunnen gebruiken als kamersleutel.

*Carrière*
Roenhorst begon zijn carrière bij Starwood in 2005 bij het Sheraton Amsterdam Airport en Conference Center. Jan-Willem heeft ruime ervaring in de hospitality-industrie en heeft diverse managementfuncties gehad in Australië, Amerika, Duitsland en Nederland. Het openen van hotels is niet nieuw voor Jan-Willem, voorafgaand aan deze rol heeft hij ook het Sheraton Ufa Hotel in Rusland en Hotel Bristol in Oekraïne geopend.

*Tweede in Europa*
Na de succesvolle openingen van Element Hotels in Frankfurt, Colorado, Miami, Las Vegas en meest recent Boston, is Element Amsterdam het tweede Element Hotel in Europa. In totaal zijn er op dit moment 19 Element Hotels wereldwijd en Starwood heeft plannen om in 2017 nog een aantal nieuwe Element Hotels aan het portfolio toe te voegen.

Kamers in Element Amsterdam zijn beschikbaar vanaf EUR 95,- per nacht, voor een studio / eenpersoonskamer.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws