Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark

16 september 2011
Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark

Jon Sistermans gooit de handdoek in de ring. De gelauwerde chef-kok ambieerde met zijn restaurant Wilhelminapark in Utrecht jarenlang een Michelinster en hoge noteringen in de Lekker, maar nu is de zaak overgenomen door
Vincent Van Vulpen. Hij is eigenaar van restaurant Slangevegt in Breukelen en eetcafé Filemon en Baucis in Utrecht. Inmiddels is restaurant Wilhelminapark al weken gesloten. Op 30 september wordt het restaurant heropend, aangepast en uitgebreid met een bar.

Naar verluid neemt Van Vulpen met de overname ook schulden over. Restaurant Wilhelminapark huurt het pand van de gemeente Utrecht. Wat de plannen voor Wilhelminapark zijn wil Van Vulpen nog niet zeggen. Daarover worden op 17 september de laatste knopen doorgehakt. Er is evenwel gekozen voor een restaurant in lager segment dan het voormalige Wilhelminapark.

*Vroeg geleerd...*
Sistermans, voorheen eigenaar van de Mariënhof in Amersfoort, stond sinds 2002 aan het hoofd van restaurant Wilhelminapark. Het gevoel voor koken kreeg hij al van jongs af aan mee. Zijn carrière begon voor Sistermans als 22-jarige leerling bij het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam waarna hij souschef werd in het Amstel Hotel. Joop Braakhekke en Jon Sistermans wisten met restaurant De Kersentuin, ook in Amsterdam, een Michelinster te behalen. Daarna begon hij voor zichzelf met de Mariënhof. Ook met dat restaurant haalde Sistermans een Michelinster, maar het avontuur eindigde in een faillissement.
Echt bekend bij het grote publiek werd Sistermans toen hij de kok werd van het televisieprogramma ‘Koken met Sterren’.

*Eigen restaurant naar eigen smaak en inzicht*
Na een periode van bezinning kwam hij terecht bij Wilhelminapark in Utrecht. Daar kon hij eindelijk zijn wens in vervulling laten gaan: een eigen zaak naar eigen smaak en inzicht. Voor Sistermans betekende dat eigen inzicht het vasthouden wat al perfect was en het openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

~Joke Adema~

Overig nieuws