Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark

16 september 2011 |
Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark<

Jon Sistermans gooit de handdoek in de ring. De gelauwerde chef-kok ambieerde met zijn restaurant Wilhelminapark in Utrecht jarenlang een Michelinster en hoge noteringen in de Lekker, maar nu is de zaak overgenomen door
Vincent Van Vulpen. Hij is eigenaar van restaurant Slangevegt in Breukelen en eetcafé Filemon en Baucis in Utrecht. Inmiddels is restaurant Wilhelminapark al weken gesloten. Op 30 september wordt het restaurant heropend, aangepast en uitgebreid met een bar.

Naar verluid neemt Van Vulpen met de overname ook schulden over. Restaurant Wilhelminapark huurt het pand van de gemeente Utrecht. Wat de plannen voor Wilhelminapark zijn wil Van Vulpen nog niet zeggen. Daarover worden op 17 september de laatste knopen doorgehakt. Er is evenwel gekozen voor een restaurant in lager segment dan het voormalige Wilhelminapark.

Vroeg geleerd...
Sistermans, voorheen eigenaar van de Mariënhof in Amersfoort, stond sinds 2002 aan het hoofd van restaurant Wilhelminapark. Het gevoel voor koken kreeg hij al van jongs af aan mee. Zijn carrière begon voor Sistermans als 22-jarige leerling bij het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam waarna hij souschef werd in het Amstel Hotel. Joop Braakhekke en Jon Sistermans wisten met restaurant De Kersentuin, ook in Amsterdam, een Michelinster te behalen. Daarna begon hij voor zichzelf met de Mariënhof. Ook met dat restaurant haalde Sistermans een Michelinster, maar het avontuur eindigde in een faillissement.
Echt bekend bij het grote publiek werd Sistermans toen hij de kok werd van het televisieprogramma ‘Koken met Sterren’.

Eigen restaurant naar eigen smaak en inzicht
Na een periode van bezinning kwam hij terecht bij Wilhelminapark in Utrecht. Daar kon hij eindelijk zijn wens in vervulling laten gaan: een eigen zaak naar eigen smaak en inzicht. Voor Sistermans betekende dat eigen inzicht het vasthouden wat al perfect was en het openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: