Kantoorruimte in Den Haag omgebouwd tot hotels

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 16 augustus 2022
Kantoorruimte in Den Haag omgebouwd tot hotels

De Muzentoren in Den Haag is door International Hotel Capital Partners compleet onder handen genomen en op een milieuvriendelijke en innovatieve manier omgebouwd naar twee hotels. De hotels vallen onder de merknamen van Marriott International: Moxy en Residence Inn. Op 22 augustus zullen zij haar deuren openen. 

De Muzentoren functioneerde voorheen als kantoorgebouw en is nu getransformeerd in een tweetal hotels met in totaal ruim 300 kamers. De hotels bevinden zich in het Resident-gebied in de binnenstad van Den Haag.

Verantwoord bouwen

In het bouwproces zijn verschillende stappen genomen om de impact op het milieu te verminderen. Hiermee is rekening gehouden met het BREEAM-keurmerk verantwoord bouwen. Hieronder valt onder meer het hergebruiken van bestaande bouwconstructies en materialen, duurzame materiaalkeuzes en afvalscheiding in meer dan zeven afvalstromen.

Ontwerpfase

“In de ontwerpfase zijn wederom mooie initiatieven genomen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen”, aldus Annemarie van den Berg, Director of Sales bij International Hotel Capital Partners. “Zo zijn er bijvoorbeeld bewegingssensoren geplaatst die de verlichting en airconditioning besparen, waterlekdetectie en een vervoersplan voor gasten om ze bewust te maken van andere vervoersmogelijkheden.” Tevens werken de hotels met een biovergister, waardoor al het voedsel dat overblijft op een natuurlijke wijze wordt afgebroken en niet rechtstreeks in een container belandt.

Moxy Den Haag beschikt over 185 hotelkamers. Tevens heeft het hotel een lounge met 140 zitplaatsen.

Residence Inn is ingericht voor langere verblijven en beschikt over 127 studio’s en appartementen met een volledig ingerichte keuken. Het hotel is verbonden met Moxy om toegang te bieden tot een gezamenlijke bar.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws