Kerstmarktbezoekers willen naar Rotterdam

24 november 2015
Kerstmarktbezoekers willen naar Rotterdam

Vanaf november is het zoekwoord ‘kerstmarkten’ populair bij internetbezoekers. Dit jaar valt de belangstelling voor kerstmarkten in Rotterdam op, zo
blijkt uit cijfers van Kerstmarkten.nl, een initiatief van de boekingssite Weekendjeweg.nl.

Met meer dan 1 miljoen websitebezoekers en ruim 350 kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland is Kerstmarkten.nl een autoriteit voor zowel consumenten als organisatoren van kerstmarkten.

*Rotterdam bruist*
De groeiende populariteit van Rotterdam is niet nieuw. Nog geen maand geleden verkoos de internationaal gerenommeerde Lonely Planet reisgids Rotterdam tot nummer vijf in de top 10 ‘Best in Travel 2016’. Rotterdam is hip en trending. De stijgende populariteit van de stad ziet Kerstmarkten.nl nu ook bij het Nederlandse publiek terug. Vorige week was Rotterdam ineens koploper. “Dat is een mooie erkenning voor deze stad”, aldus Ed Trentelman, woordvoerder van Kerstmarkten.nl. “Geen wonder, want Rotterdam is vrij uniek met zijn Scandinavische kerstmarkten die er nu van start gaan.” Mary Andriesse, Manager Hospitality van Rotterdam Info is blij met de populariteit van Rotterdam. “Rotterdam heeft ook ontzettend veel leuks voor bezoekers in de decembermaand. Verschillende kerstuitjes zoals de ijsbaan en tal van kerstoptredens, extra lange winkelavonden om kerstaankopen te doen, en natuurlijk volop mogelijkheden om tussendoor lekker ergens te eten.”

*Top 5 Kerstmarkten.nl vanaf september t/m november 2015*

Oberhausen
Amsterdam
Brugge
Düsseldorf
Valkenburg

*Rotterdam stoomt op naar top 5*
Ed Trentelman gaat ervan uit dat, gezien de groeiende belangstelling, het waarschijnlijk een kwestie van tijd is dat Rotterdam ook in deze top een vermelding krijgt. Uit onderzoek van Kerstmarkten.nl blijkt verder dat 40% van de bezoekers vanwege de sfeer naar een kerstmarkt gaat. 28% zoekt graag de drukte en gezelligheid op en 19% vindt het aanbod in de kerstkraampjes belangrijk.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws