'Kookboek van de toekomst is een app'

29 november 2013 |
'Kookboek van de toekomst is een app'

Chef Richard van Oostenbrugge van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau heeft een eigen culinaire app gelanceerd. Het is van Oostenbrugge’s visie op
de toekomst van het traditionele kookboek.

Kijkje in keuken
De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van de ingrediënten en bereidingswijzen is de opmaak van de borden van bovenaf gefilmd wat een inspirerende kijk in de keuken van het restaurant in het Amsterdamse Hotel De L'Europe geeft. De app is uitgekomen voor de iPads waarop iOS 6 of hoger draait.

Visueel
Uniek aan de app is dat het niet alleen geschreven recepten bevat maar ook visueel gemaakt wordt dankzij de video’s van de opmaak van de borden. De app bevat een tour door de keuken van het restaurant, twee recepten met video’s en een documentaire over een leverancier. Bekijk alvast een trailer van de Bord'Eau app
Uitbreidingen
Eventueel kan de app uitgebreid worden met 'menu 1', een zogenaamde in-app purchase voor 5,49 euro. Dit houdt in dat de app uitgebreid wordt met twaalf nieuwe recepten en twee extra documentaires van producenten. Het plan is om in de nabije toekomst meer menu’s beschikbaar te stellen met nieuwe recepten en documentaires.

Filmen en doorwerken
Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft”, aldus Van Oostenbrugge. De opnames zijn gemaakt door Raymond Taudin Chabot, professioneel cameraman en persoonlijke vriend van de chef.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Lancering ‘Hotel Website of the Year’ verkiezing

De eerste verkiezing van de mooiste en meest gebruiksvriendelijke hotelwebsite van Nederland is een feit. Deze wedstrijd wordt door Hoteliers.com georganiseerd om hoteliers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd en om het Nederlandse publiek te enthousiasmeren vooral direct bij het ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Ondernemen
10 tips voor de mooiste hotelfoto's

Met mooie fotografie op uw website onderscheidt u zich en maakt u een goede eerste indruk. Het biedt een unieke kans om een ervoor te zorgen dat potentiële gasten uw hotel boeken. Als professioneel fotograaf met veel ervaring in de hotellerie deelt Wendy Bos haar kennis met de hotellerie:10 tip ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen is een feit

Fletcher Hotels opent op 11 december a.s. de deuren van het splinternieuwe hotel in de populaire badplaats Scheveningen. De opening is eerder dan verwacht, na maanden van verbouwing en voorbereiding in het voormalige kantoorpand North Sea Building. Met de opening van het luxe Fletcher Hotel-Restaura ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Interview Longread
Hotel & Restaurant Wesseling: Verdienmodel COVID-19

Het coronavirus heeft Nederland nog steeds in de houdgreep. Heel Gall-- pardon, heel Nederland? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overwel-- aan Covid-19. (Met dank aan Goscinny & Uderzo.) ‘Veertig procent meer omzet dan vorig jaar.’ Hoorden we dat goed ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: