'Kookboek van de toekomst is een app'

29 november 2013
'Kookboek van de toekomst is een app'

Chef Richard van Oostenbrugge van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau heeft een eigen culinaire app gelanceerd. Het is van Oostenbrugge’s visie op
de toekomst van het traditionele kookboek.

*Kijkje in keuken*
De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van de ingrediënten en bereidingswijzen is de opmaak van de borden van bovenaf gefilmd wat een inspirerende kijk in de keuken van het restaurant in het Amsterdamse Hotel De L'Europe geeft. De app is uitgekomen voor de iPads waarop iOS 6 of hoger draait.

*Visueel*
Uniek aan de app is dat het niet alleen geschreven recepten bevat maar ook visueel gemaakt wordt dankzij de video’s van de opmaak van de borden. De app bevat een tour door de keuken van het restaurant, twee recepten met video’s en een documentaire over een leverancier. "Bekijk alvast een trailer van de Bord'Eau app":http://www.bordeau.nl/nl/bordeau-app.html.

*Uitbreidingen*
Eventueel kan de app uitgebreid worden met 'menu 1', een zogenaamde in-app purchase voor 5,49 euro. Dit houdt in dat de app uitgebreid wordt met twaalf nieuwe recepten en twee extra documentaires van producenten. Het plan is om in de nabije toekomst meer menu’s beschikbaar te stellen met nieuwe recepten en documentaires.

*Filmen en doorwerken*
Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft”, aldus Van Oostenbrugge. De opnames zijn gemaakt door Raymond Taudin Chabot, professioneel cameraman en persoonlijke vriend van de chef.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws