Krasnapolsky en tartaar onschuldig

18 januari 2013
Krasnapolsky en tartaar onschuldig

De steak tartare van Grand Hotel Krasnapolsky is niet de oorzaak van de gezondheidsklachten die dinergasten vorige week opliepen. Wel wordt het gerecht van de kaart gehaald.

*Onschuldige steak*
Na een diner voor hoogleraren vorige week ondervondt een groot aantal van hen gezondheidsklachten. Zeventig procent zou last hebben gehad van symptomen zoals misselijkheid en buikloop. Krasnapolsky en de steak tartare werden al snel als de schuldige aangewezen. Het hotel ondernam actie door Bureau de Wit in te schakelen, een bureau gespecialiseerd in voedingshygiëne. Zij testte een aantal producten die werd geserveerd tijdens het diner, waaronder de steak tartare. Het bureau kwam tot de conclusie dat de gerechten niet de oorzaak waren van de gezondheidsklachten.

*Van de kaart*
Hotelketen NH Hoteles, waar het Krasnapolsky onder valt, heeft wel besloten om niet langer steak tartare te serveren in haar Nederlandse en Belgische hotel-restaurants. Directeur Jan Hein Simons zegt in een reactie dat de veiligheid van de gasten de hoogste prioriteit heeft. "Aangezien wij ons realiseren dat steak tartare ontvankelijk is voor besmetting, zullen wij dit gerecht niet langer aanbieden", aldus de directeur.

~Marijn Brok~

Overig nieuws