Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

28 oktober 2009 |
Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

Restaurant de Kromme Dissel, het hotelrestaurant van Hotel Klein Zwitserland is één van de twee restaurants die dit jaar maar liefst twee GaultMillau punten zijn gestegen. Daarmee treedt De Kromme Dissel toe tot de categorie van zestien punten. De nieuwe beoordeling werd kenbaar gemaakt in het Fortis Circustheater, waar GaultMillau de Nederlandse editie van de GaultMillau 2010 presenteerde.

Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel is zeer verheugd met deze stijging. “Ik had vooraf stiekem gehoopt dat we er een punt bij zouden krijgen, maar dat we zo’n enorme stijging in de GaultMillau doormaken overtreft mijn stoutste verwachting. Dit is een dikke pluim voor het hele team en een bevestiging dat we op een hele goede weg bezig zijn. De Kromme Dissel is al 39 jaar in het bezit van een Michelinster, de langst aaneengesloten periode voor een restaurant. Dat we nu ook van GaultMillau zo’n hoge waardering hebben gekregen, is echt een kroon op ons werk”, aldus Berentsen.

GaultMillau omschrijft De Kromme Dissel als een mooie, klassieke zaak met een goed verfijnde keuken die een stijging naar zestien punten waarmaakt. ‘Chef Tonny Berentsen werkt met kwaliteitsproducten van niveau en bereidt daarmee mooi opgemaakte gerechten, via een goede combinatie van klassieke en moderne kooktechnieken. Het gastvrije team van de bediening maakt dat je je direct op je gemakt voelt, aldus de gids.

Ieder jaar beoordeelt GaultMillau restaurants, in eerste instantie op basis van de culinaire kwaliteit en pas op de tweede plaats op andere zaken als entourage, omgeving en bediening. GaultMillau beoordeelt op basis van een puntensysteem, variërend van 1 tot 20.

Hospitality Management, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: