Auteur: Redactie
Hotelketens 16 februari 2016

Het City Centre Hotel Mabi in Maastricht wordt per 1 april 2016 overgenomen door La Bergère Group. Het hotel is gevestigd in een markant gebouw
gelegen aan de Kleine Gracht, direct grenzend aan de Markt.

~Foto: Rino Soeters, algemeen directeur La Bergère Group~

*Maastrichtse bioscoop*
Het gebouw huisveste decennia lang een bekende bioscoop in Maastricht die eveneens de naam Mabi droeg, hetgeen simpelweg de afkorting is voor Maastrichtse Bioscoop. 19 jaar geleden kochten René en Kika Persoon dé Mabi (zoals het hotel in de Maastrichtse volksmond liefkozend wordt genoemd) en bouwden het uit tot een succesvol en goed bekendstaand boutique hotel. Het hotelconcept is volledig opgebouwd rondom het thema film. Gasten genieten dagelijks van een gratis filmvertoning in de bioscoopzaal. Het hotel telt 55 kamers en suites, een bar, bioscoopzaal en een groot restaurant annex ontbijtruimte.

*Geen opvolging*
René Persoon: "Dé Mabi voelt als ons 'kind', dat wij van kleins af aan, samen met tal van betrokken medewerkers, fijne gasten en veel plezier en energie hebben opgebouwd. Nu het bedrijf volwassen is laten wij het los. Opvolging is er niet; onze dochters slaan andere wegen in en daarbij hebben wij weer nieuwe plannen en uitdagingen voor de toekomst klaar staan. We zijn dan ook ontzettend trots en blij dat het we ons hotel kunnen overdragen aan een hotelbedrijf dat ook de Maastrichtse tradities en gastvrijheid begrijpt en koestert, zoals wij dat altijd gedaan hebben. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat dé Mabi een succesvolle toekomst tegemoet gaat." Rino Soeters, algemeen directeur La Bergère Group: "Met een diepe en respectvolle buiging nemen wij het stokje over van René en Kika. Het bedrijf is inderdaad volwassen. Wij zullen het koesteren en verder fine tunen. Dé Mabi is en blijft wat ons betreft dé Mabi."

La Bergère Group telt na de overname van City Centre Hotel Mabi in totaal 282 hotelkamers en 68 service appartementen, verdeeld over Maastricht en Amsterdam.

De verkoop is behartigt door "Invast Hotels":http://www.invasthotels.com/. Invast Hotels is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van hotels voor haar opdrachtgevenrs in Nederland.

"LEES HIER HET INTERVIEW MET RINO SOETERS UIT HOSPITALITY MANAGEMENT, APRIL 2015":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/de-boekaniers-uit-het-diepe-zuiden-16065/
 

Overig nieuws