Lucas Petit: pleister was groot genoeg

6 november 2013
Lucas Petit: pleister was groot genoeg

Was Lucas Petit aan boord van de SS Rotterdam gegaan als hij in 2007 een briefje met de hele gang van zaken tot en met 12 juni 2013 toegespeeld zou hebben gekregen? Tegenover Hospitality Management vertelt
hij: “Koop een hotel, en je weet zeker dat je een boeiend leven krijgt. Koop een hotel als de SS Rotterdam en je leven wordt nog veel boeiender!"

*Geen grip*
"Ik heb echt wel heel veel nachten wakker gelegen van het hele spektakel. Ook omdat ik de verantwoordelijkheid heb naar mijn mensen, de toekomst en de investeringen die gedaan zijn. Er gebeurden allerlei dingen in mijn omgeving waar ik geen vat op had, maar die ik zo goed mogelijk moest proberen te managen."

*Maanlanding*
"Het is natuurlijk een ervaring en een leerschool geweest, omdat ik betrokken was bij een uniek project. De hele renovatie voor heel veel geld en het permanent afmeren van het schip; het is een soort maanlanding geweest. De SS Rotterdam is fantastisch voor de stad en voor Nederland. Het was heel hard werken, samen met alle betrokken personen. Dat had ik niet willen missen. En ondanks alle negatieve publiciteit... Er mag ook wel eens worden gezegd dat Woonbron z’n nek heeft uitgestoken en de Rotterdam van de ondergang heeft weten te redden. Hij ligt er mooi wel."

*Pleister*
"We zijn er uiteindelijk met alle partijen op een zakelijke manier uitgekomen. De pleister was groot genoeg om de wond mee af te dekken."

*Lees!*
Het hele interview met Lucas Petit over de SS Rotterdam en de toekomst van HOSCOM (nooit meer een hotelexploitatie zonder eigen vastgoed) staat "in de novembereditie van Hospitality Management":http://www.hospitality-management.nl/blad/103/.

Meer weten over Lucas Petit? "Neen een gericht kijkje in ons nieuwsarchief":http://www.hospitality-management.nl/?q=lucas+petit&x=zoeken.

Overig nieuws