Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

31 maart 2010 |
Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

Sommelier Jurgen Luppes van Kasteel Engelenburg in Brummen is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse halve finale van de internationale World Cup van Sommeliers. In totaal twintig sommeliers uit Nederland streden om ons land te mogen vertegenwoordigen op de World Cup finale van Sommeliers in Zuid-Afrika in oktober 2010. Het evenement vond plaats onder de deskundige ogen van de jury bestaande uit; René Persoon, Arie de Weert en René van Heusden. Behalve de eerste prijs voor Jurgen Luppes behaalden Alessandro Matrone (Restaurant Chique-Alphen a/d Rijn) en Gill Smith (Wijnlokaal Breda) de tweede, respectievelijk derde plaats.

Wijnen van deelnemers WK voetbal
De halve finale begon met een theorie-examen gevolgd door twee blinde wijnproeverijen: een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij met acht verschillende wijnen uit verschillende Zuid-Afrikaanse regio’s en tien andere wijnen uit wijn producerende landen die meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika (Chili, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Australië, Portugal, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Italië).

Meer wedstrijden komende maanden
De Nederlandse halve finale vond maandag 29 maart plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam, en werd georganiseerd door Wines of South Africa (WOSA). Het was de eerste van twaalf voorrondes die over de hele wereld worden gehouden in aanloop naar de uiteindelijke World Cup, dit najaar in Zuid-Afrika. De overige elf wedstrijden zullen de komende maanden plaatsvinden in onder andere Duitsland, Zweden, Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: