Marco de Wildt nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

30 september 2016 | Thijs Jacobs

In Hilton Amsterdam is Marco de Wildt (Uitgeest,1972) aangetreden als executive chef. De afgelopen vier jaar bekleedde hij diezelfde functie in Mövenpick Hotel IBN Battuta Gate & Oceana in Dubai. Daarvoor werkte hij als cluster executive chef van Mövenpick Nederland. De Wildt brengt een rijke managementervaring mee en kent de wereldkeuken in al haar verschijningsvormen. In Dubai was hij verantwoordelijk voor twaalf verschillende outlets. In Hilton Amsterdam gaat De Wildt zich richten op het verder stroomlijnen en verfijnen van de verschillende keukens, met een bijzondere focus op de banquetingafdeling; de keuken van Roberto's Restaurant behoudt met de Italiaanse chefs een eigen identiteit.

Marco de Wildt: “Ik verheug mij erop samen te werken met een ervaren en geïnspireerd team, dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.” Cluster general manager Roberto Payer is blij met de komst van de nieuwe executive chef in Hilton Amsterdam: "ik volg Marco al een aantal jaren en ben onder de indruk van de professionele stappen die hij heeft gezet." General manager Alessio Colavecchio verwelkomt Marco de Wildt in het team van Hilton Amsterdam: “Met zijn veelzijdige internationale ervaring en brede kijk op zaken kan Marco als executive chef een fris stempel zetten op de keuken en banqueting van Hilton Amsterdam." 

Marco de Wildt begon zijn loopbaan bij (sterren)restaurants als Luden, Dikker & Thijs, De Hoop op d’Swarte Walvis en ‘t Tuynhuys en maakte daarna de overstap naar boetiekhotels. Hij was onder meer executive souschef van Blakes in The Dylan Hotel in Amsterdam, voordat hij naar Mövenpick vertrok om de opening van het nieuwe hotel in Amsterdam te realiseren in 2006. Hij volgt in Hilton Amsterdam Franz Conde op die na acht jaar Amsterdam verruilde voor Hilton Boekarest. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: