Marco de Wildt nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

30 september 2016 | Thijs Jacobs
Marco de Wildt nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

In Hilton Amsterdam is Marco de Wildt (Uitgeest,1972) aangetreden als executive chef. De afgelopen vier jaar bekleedde hij diezelfde functie in Mövenpick Hotel IBN Battuta Gate & Oceana in Dubai. Daarvoor werkte hij als cluster executive chef van Mövenpick Nederland. De Wildt brengt een rijke managementervaring mee en kent de wereldkeuken in al haar verschijningsvormen. In Dubai was hij verantwoordelijk voor twaalf verschillende outlets. In Hilton Amsterdam gaat De Wildt zich richten op het verder stroomlijnen en verfijnen van de verschillende keukens, met een bijzondere focus op de banquetingafdeling; de keuken van Roberto's Restaurant behoudt met de Italiaanse chefs een eigen identiteit.

Marco de Wildt: “Ik verheug mij erop samen te werken met een ervaren en geïnspireerd team, dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.” Cluster general manager Roberto Payer is blij met de komst van de nieuwe executive chef in Hilton Amsterdam: "ik volg Marco al een aantal jaren en ben onder de indruk van de professionele stappen die hij heeft gezet." General manager Alessio Colavecchio verwelkomt Marco de Wildt in het team van Hilton Amsterdam: “Met zijn veelzijdige internationale ervaring en brede kijk op zaken kan Marco als executive chef een fris stempel zetten op de keuken en banqueting van Hilton Amsterdam." 

Marco de Wildt begon zijn loopbaan bij (sterren)restaurants als Luden, Dikker & Thijs, De Hoop op d’Swarte Walvis en ‘t Tuynhuys en maakte daarna de overstap naar boetiekhotels. Hij was onder meer executive souschef van Blakes in The Dylan Hotel in Amsterdam, voordat hij naar Mövenpick vertrok om de opening van het nieuwe hotel in Amsterdam te realiseren in 2006. Hij volgt in Hilton Amsterdam Franz Conde op die na acht jaar Amsterdam verruilde voor Hilton Boekarest. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Hotelketens Mice
Postillion Hotels opent hotel en congrescentrum in Den Haag

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Op maandag 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 m2 met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie ...

Ondernemen
Zelfs nu het hotel vol dankzij online marketing 

Nu de nabijheid is vervangen door (gepaste) afstand, is het meer dan ooit belangrijk om contact te onderhouden met je doelgroep. Daar zijn verschillende online mogelijkheden voor, maar e-mailmarketing is een uiterst effectief instrument gebleken. Terwijl veel hotels door een diep dal gaan, heeft ...

Horeca naar de stembus deel zes: ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: