Marco de Wildt nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

30 september 2016 | Thijs Jacobs

In Hilton Amsterdam is Marco de Wildt (Uitgeest,1972) aangetreden als executive chef. De afgelopen vier jaar bekleedde hij diezelfde functie in Mövenpick Hotel IBN Battuta Gate & Oceana in Dubai. Daarvoor werkte hij als cluster executive chef van Mövenpick Nederland. De Wildt brengt een rijke managementervaring mee en kent de wereldkeuken in al haar verschijningsvormen. In Dubai was hij verantwoordelijk voor twaalf verschillende outlets. In Hilton Amsterdam gaat De Wildt zich richten op het verder stroomlijnen en verfijnen van de verschillende keukens, met een bijzondere focus op de banquetingafdeling; de keuken van Roberto's Restaurant behoudt met de Italiaanse chefs een eigen identiteit.

Marco de Wildt: “Ik verheug mij erop samen te werken met een ervaren en geïnspireerd team, dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.” Cluster general manager Roberto Payer is blij met de komst van de nieuwe executive chef in Hilton Amsterdam: "ik volg Marco al een aantal jaren en ben onder de indruk van de professionele stappen die hij heeft gezet." General manager Alessio Colavecchio verwelkomt Marco de Wildt in het team van Hilton Amsterdam: “Met zijn veelzijdige internationale ervaring en brede kijk op zaken kan Marco als executive chef een fris stempel zetten op de keuken en banqueting van Hilton Amsterdam." 

Marco de Wildt begon zijn loopbaan bij (sterren)restaurants als Luden, Dikker & Thijs, De Hoop op d’Swarte Walvis en ‘t Tuynhuys en maakte daarna de overstap naar boetiekhotels. Hij was onder meer executive souschef van Blakes in The Dylan Hotel in Amsterdam, voordat hij naar Mövenpick vertrok om de opening van het nieuwe hotel in Amsterdam te realiseren in 2006. Hij volgt in Hilton Amsterdam Franz Conde op die na acht jaar Amsterdam verruilde voor Hilton Boekarest. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: