Marriott hotels Amsterdam serveren kerstdiner aan daklozen

24 december 2013
Marriott hotels Amsterdam serveren kerstdiner aan daklozen

In de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel is het jaarlijkse kerstdiner van het Leger des Heils gehouden. Ongeveer 400 daklozen plus een
aantal genodigden kregen een kerstdiner aangeboden door het Amsterdam Marriott Hotel en het Renaissance hotel.

*Mooi menu*
Chef-kok Michel Westerman van het Renaissance Amsterdam Hotel kreeg de regie in de keuken en werd geassisteerd door hotelmedewerkers en leden van de Rotary Club, die belangeloos hun bijdrage leverden. Op het menu stonden dit jaar: romige champignonsoep met bieslook, gebakken ossenhaas geserveerd met een aardappeltaart, gevulde tomaat, witlof, haricots verts en saus, en als dessert chocolade- en passievruchtentaart met coulis van framboos.

*Samenwerking*
Het Leger des Heils sloeg dit jaar opnieuw de handen ineen met de hotels om een driegangendiner te verzorgen. Net als voorgaande edities nodigde de organisatie prominente gasten uit Amsterdam en de politiek uit op het diner om het belang ervan te benadrukken.

*Geschiedenis diner*
In 1982 stelde het toen nog Amsterdamse Sonesta Hotel voor het eerst de Koepelkerk en haar medewerkers geheel belangeloos beschikbaar aan het Leger des Heils. Alleen in 1993 en 1994 is dit Kerstdiner gehouden in de Mozes en Aaronkerk in verband met restauratie van de door brand verwoeste Koepelkerk. Ondanks die tegenslag werd de gehele catering toen nog gewoon door het Renaissance Amsterdam Hotel verzorgd.

Foto: Renaissance Amsterdam Hotel

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws