Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

3 juni 2015 |
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper<

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het
viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topchef Dennis van den Beld is er de ambitie om het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

Terugkeer
In 2010 koos Maurice Griep ervoor om na 5 jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte met veel plezier als salesmanager bij OVINO Wijninkopers. Toch lonkte al weer snel het restaurantvak en Griep keerde terug als sommelier. Eerst bij Michelin sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en nu per 1 juni a.s. bij Het Roode Koper.

Culinaire ambities
Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde hij de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. “Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper“, licht Griep toe. “De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen." Voor Griep betekent zijn terugkomst een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wijnand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Een zeer gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Evenals het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. “Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie” vertelt Griep enthousiast.

Zeer verheugd
"Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen op Het Roode Koper” aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. “Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking”.

Maurice Griep’s credo over wijn
“Goede wijn wordt gemaakt met liefde. Een mooie wijn is als een dierbare of een geliefde; produceer en behandel wijn warmhartig en met grote zorg en je proeft dit terug in het glas.”

Relais & Châteaux Hotel Landgoed Het Roode Koper
Landgoed Het Roode Koper bestaat uit een hotel met 32 kamers, verspreid over meerdere monumentale gastenverblijven, een gerenommeerd restaurant, een privé-villa, een zwembad, tennisbaan, manege, meerdere vertrekken voor bijeenkomsten en een landschapstuin, omringd door 3000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Sinds 2011 is Het Roode Koper lid van het prestigieuze Relais & Chateaux. Gasten komen hier voor een totaalbeleving: de feeërieke plek in het bos, het uitzicht, de sfeer, persoonlijke aandacht en de culinaire specialiteiten. Na een mooi diner blijven gasten graag logeren in het hotel op het landgoed.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: