Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

3 juni 2015 |
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het
viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topchef Dennis van den Beld is er de ambitie om het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

Terugkeer
In 2010 koos Maurice Griep ervoor om na 5 jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte met veel plezier als salesmanager bij OVINO Wijninkopers. Toch lonkte al weer snel het restaurantvak en Griep keerde terug als sommelier. Eerst bij Michelin sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en nu per 1 juni a.s. bij Het Roode Koper.

Culinaire ambities
Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde hij de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. “Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper“, licht Griep toe. “De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen." Voor Griep betekent zijn terugkomst een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wijnand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Een zeer gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Evenals het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. “Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie” vertelt Griep enthousiast.

Zeer verheugd
"Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen op Het Roode Koper” aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. “Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking”.

Maurice Griep’s credo over wijn
“Goede wijn wordt gemaakt met liefde. Een mooie wijn is als een dierbare of een geliefde; produceer en behandel wijn warmhartig en met grote zorg en je proeft dit terug in het glas.”

Relais & Châteaux Hotel Landgoed Het Roode Koper
Landgoed Het Roode Koper bestaat uit een hotel met 32 kamers, verspreid over meerdere monumentale gastenverblijven, een gerenommeerd restaurant, een privé-villa, een zwembad, tennisbaan, manege, meerdere vertrekken voor bijeenkomsten en een landschapstuin, omringd door 3000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Sinds 2011 is Het Roode Koper lid van het prestigieuze Relais & Chateaux. Gasten komen hier voor een totaalbeleving: de feeërieke plek in het bos, het uitzicht, de sfeer, persoonlijke aandacht en de culinaire specialiteiten. Na een mooi diner blijven gasten graag logeren in het hotel op het landgoed.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar ‘Hotel Website of the Year 2021’

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: