Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

3 juni 2015 |
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het
viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topchef Dennis van den Beld is er de ambitie om het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

Terugkeer
In 2010 koos Maurice Griep ervoor om na 5 jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte met veel plezier als salesmanager bij OVINO Wijninkopers. Toch lonkte al weer snel het restaurantvak en Griep keerde terug als sommelier. Eerst bij Michelin sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en nu per 1 juni a.s. bij Het Roode Koper.

Culinaire ambities
Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde hij de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. “Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper“, licht Griep toe. “De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen." Voor Griep betekent zijn terugkomst een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wijnand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Een zeer gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Evenals het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. “Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie” vertelt Griep enthousiast.

Zeer verheugd
"Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen op Het Roode Koper” aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. “Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking”.

Maurice Griep’s credo over wijn
“Goede wijn wordt gemaakt met liefde. Een mooie wijn is als een dierbare of een geliefde; produceer en behandel wijn warmhartig en met grote zorg en je proeft dit terug in het glas.”

Relais & Châteaux Hotel Landgoed Het Roode Koper
Landgoed Het Roode Koper bestaat uit een hotel met 32 kamers, verspreid over meerdere monumentale gastenverblijven, een gerenommeerd restaurant, een privé-villa, een zwembad, tennisbaan, manege, meerdere vertrekken voor bijeenkomsten en een landschapstuin, omringd door 3000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Sinds 2011 is Het Roode Koper lid van het prestigieuze Relais & Chateaux. Gasten komen hier voor een totaalbeleving: de feeërieke plek in het bos, het uitzicht, de sfeer, persoonlijke aandacht en de culinaire specialiteiten. Na een mooi diner blijven gasten graag logeren in het hotel op het landgoed.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: