Mercure Cultuurprijs nu in Den Haag

5 september 2013
Mercure Cultuurprijs nu in Den Haag

Fotografe Popel Coumou heeft haar winnende fotoconcept in Mercure Hotel Den Haag gepresenteerd. De fotografe won met haar beelden de Mercure Cultuurprijs. In de jury zaten onder anderen topfotograaf
Carli Hermès en curator Wim van Sinderen van Fotomuseum Den Haag. Mercure Hotels nam als onderdeel van de hoofdprijs het winnende fotoconcept in productie. De foto’s zijn voornamelijk te zien in de lobby van het hotel.

*Belang van de kunst*
Caro van Eekelen, managing director Accor Hotels Nederland, onderstreept het belang van kunst voor de hotelsector: “Naast de esthetische functie van kunst in een hotel, is kunst ook een drijvende kracht achter toerisme. De kunstsector wordt in stand gehouden door nieuwe talenten die vernieuwend durven te zijn en de boel wakker schudden. Daarom zij we toegewijd aan de kunst- en cultuursector.”

*Popel Coumou*
In het kader van de Mercure Cultuurprijs ging Coumou op zoek naar ruimtes die haar interesseerden qua kleur, compositie en lijnenspel. De prijswinnares fotografeerde vertrekken in drie Mercure Hotels, twee in Amsterdam en één in Utrecht. Met collagetechnieken accentueert Coumou elementen van deze ruimtes, terwijl ze andere elementen juist weglaat. Deze collages werden opnieuw gefotografeerd, wat resulteerde in een soortgelijke, maar duidelijk andere wereld: het kenmerk van Popel Coumou. Haar werk benadert de abstractie, maar neemt wel de realiteit als uitgangspunt.

*Op de foto:* managing director Accor Hotels Caro van Eekelen met prijswinnares Popel Coumou.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws