Millennials stuwen mobiele boekingen

20 oktober 2014
Millennials stuwen mobiele boekingen

De Association of British Travel Agents meldt dat - volgens haar data over augustus 2014 - de mobiele boekingen in Groot-Brittanië achterblijven.
Natuurlijk gaat mobiel een steeds grotere rol spelen, maar PC's en laptops blijven populair. Dat heeft verschillende redenen.

*Hoge score voor milennials*
ABTA wijst er wel op dat er veranderingen aanstaande zijn. De millennials zijn degenen die travel bookings op hun mobiele device doen. 88% van de 16-tot-24-jaar-oude internetgebruikers verklaarden in het afgelopen jaar een PC of laptop gebruikt te hebben voor de boeking, terwijl 35% aangaf een mobiele telefoon te hebben gebruikt. Hiermee hebben zij zowel de laagste score voor PC-gebruik als de hoogste score voor mobiel gebruik behaald in het onderzoek.

*Social media*
18% van het totaal aantal ondervraagde reizigers raadpleegde social media om de reis te plannen. In de leeftijdsgroep van 16 tot 24 jaar oud was dit zelfs 44%.

*Groei*
In Groot-Brittannië blijven de sales uit mobiele boekingen langzaam groeien. Een groei van 13,7% is voorspeld voor 2014 ten opzichte van 2013.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws