Naaktslapers in hotels

13 maart 2015
Naaktslapers in hotels

De Fransen slapen het liefst naakt en de Nederlanders lijken toch een stuk gereserveerder te zijn tussen de lakens...Tenminste, wanneer we
in een hotel slapen. Vandaag is het Wereld Slaapdag en Hotels.com onderzocht welke nationaliteiten het liefst naakt slapen.

*Fransen zijn niet zo preuts*
Uit het wereldwijde onderzoek van Hotels.com blijkt dat de Fransen een stuk minder preuts zijn dan alle andere nationaliteiten. 51% van de Fransen geeft aan zonder ook maar enkel kledingstuk te slapen in een hotel.

*Britten verrassend tweede*
Waar de Britten wellicht bekend staan als keurige gentlemen in geruite pyjama’s, komen zij verassend uit de hoek met een tweede plaats in de top 5 naakt slapende nationaliteiten (24%).

*Scandinavië*
De Scandinaviërs blijken in hun koffer ook minder ruimte vrij te maken voor nachtkleding. 24% van de Noren heeft aangegeven zonder kleren te slapen, evenals 20% van de Zweden en 19% van de Finnen.

*Nederlanders en Ieren zijn preuts*
Samen met de Ieren sluiten de Nederlanders de top 10 af met slechts 16%. Durven wij Nederlanders niet te zeggen hoe we slapen in een hotel of zijn we toch iets preutser dan gedacht?

Tenslotte zijn de reizigers die het liefst met een pyjama aan slapen verrassend genoeg afkomstig uit de warme Mediterrane landen. De Italianen (71%) en de Spanjaarden (59%) kleden zich ook graag modieus tussen de lakens.

*Top 10 landen die tijdens een hotelovernachting het liefst naakt slapen:*

Frankrijk 51%
Verenigd Koninkrijk 24%
Noorwegen 24%
Zweden 20%
Finland 19%
Australië 19%
Denemarken 18%
Canada 17%
Ierland 16%
Nederland 16%

~Bron: Hotels.com. Onderzoek van Hotels.com onder meer dan 25.000 reizigers~

Overig nieuws