Naomi Bormans is de F&B Professional of the Year 2023

Auteur: Redactie
Events Mensen 8 januari 2023
Naomi Bormans is de F&B Professional of the Year 2023

De titel F&B Professional of the Year 2023 is gewonnen door Naomi Bormans, Food & Beverage Operations manager bij Château St. Gerlach. De award werd uitgereikt tijdens het traditionele jaargala van AF&BM (hét netwerk voor F&B professionals) dat ditmaal plaatsvond in het sprookjesachtige Parc Broekhuizen.

Naomi Bormans nam het in de finale op tegen Lendl Mijnhijmer, Maitre & Wine Director van Hotel 27 / Bougainville en tegen Mark Roselle, locatiemanager vanuit Hutten Catering in het Philips Stadion.

 

De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), David Bakker (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Mehrsa Ghadiri (Innside by Meliá en F&B Professional of the Year 2021), is een dag op pad geweest door het gehele land om de finalisten een bezoek te brengen.

Mark Roselle vertelde vol trots over het coachen van ‘zijn voetbalteam’ en over de diversiteit die zijn functie in deze topsportomgeving met zich meebrengt. Lendl Mijnhijmer liet de jury zien hoe hij de lat zowel voor zichzelf als voor het team erg hoog legt om daarmee te streven naar het allerhoogste niveau. Naomi Bormans toonde aan de jury dat zelfs in slechts een paar maanden tijd zij het verschil al heeft gemaakt in de veelzijdige afdelingen van Château St. Gerlach.

Na het eindpunt boog de jury zich over de finalisten. Maaike de Reuver: "Het was dit jaar moeilijker dan ooit om een winnaar te selecteren uit de drie kandidaten die we bezocht hebben omdat ze qua werkzaamheden enorm van elkaar verschillen. En dat is mooi! Het laat zien hoe veelzijdig het vak van F&B professionals is."

Complete F&B Professional

Naomi Bormans liet de jury zien dat een F&B Professional enorm veelzijdig kan en moet zijn. Ze heeft sinds haar start vier maanden geleden verschillende aanpassingen in de organisatie en werkprocessen weten door te voeren. Sinds haar uitstapje naar de retail wist ons mooie vak haar toch weer voor zich te winnen. Als F&B Operations Manager van Château St. Gerlach staat ze midden op de werkvloer tussen haar werknemers en haar gasten. Door middel van deze operationele ervaringen is ze in staat om processen aan de achterkant te veranderen en zo nog beter in staat te zijn om de verwachtingen van de gasten te kunnen overtreffen. Daarnaast heeft ze veel kennis over financiën, people manamagent, planningen en afspraken maken. Naomi houd van direct schakelen en zorgt zelfs met de kleinste details of veranderingen al voor een glimlach op het gezicht van haar gasten en haar team. Dit maakt Naomi een zeer complete en menselijke F&B professional en daarmee terechte winares! AF&BM Voorzitter Aukje van Dongen: "Wij zijn ervan overtuigd dat Naomi deze titel met veel enthousiasme zal uitdragen en dat ze een ware ambassadeur voor ons vak en onze vereniging zal zijn."

Ambassadeurs voor vak

Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Mark en Lendl echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Ook zij zijn met hun ambitieuze en ondernemende karakters inspiratoren voor de teams waarin zij werkzaam zijn.

F&B Professional of the Year Award

De F&B Professional of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Food & Beverage professional die uitblinkt in wat hij of zij doet in de Hospitality Branche. De F&B Professional wordt genomineerd en gaat daarna de strijd aan met een top 10. Middels een stemming vanuit het publiek en de vakjury wordt er een top drie gevormd. Deze top drie presenteert zich op de finaledag op hun eigen locatie aan de vakjury waarna deze een winnaar aanwijst.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Foto: Cynthia van Dijke Fotografie

Overig nieuws