Nederland in top 10 congreslanden

13 mei 2014
Nederland in top 10 congreslanden

Op de jaarlijkse ranglijst Internationale Congresdestinaties van de International Congress and Convention Association (ICCA) staat Nederland op de tiende plaats. Met 302 internationale
congressen in 2013 blijft Nederland in de top 10 van de internationale landenlijst.

*Binnen EUROPA ZESDE POSITIE*
Eric Bakermans, Manager Meetings & Congressen van NBTC Holland Marketing: “We zijn een plekje gedaald, maar ondanks de groeiende concurrentie heeft Nederland -wereldwijd- haar plaats in de top 10 weten te behouden. Dat is goed nieuws, maar belangrijker voor ons zijn de directe concurrenten in Europa. Als we naar Europa kijken nemen we, net zoals in 2012, een zesde positie in. Dit toont aan dat onze jarenlange inzet op de internationale congresmarkt werkt.”

*Topsectoren*
“De internationale congresmarkt is een redelijk stabiele markt. We plukken nu de vruchten van onze inspanningen vijf tot zes jaar geleden. Essentieel voor een internationaal congresland zijn de toegankelijkheid en infrastructuur. Daarnaast focussen wij ons op het binnenhalen van congressen die één of meerdere raakvlakken hebben met topsectoren zoals water, lifesciences, logistiek en agrofood”, aldus Bakermans. Dit zijn onderwerpen waar Nederland een naam heeft hoog te houden en waarin bedrijfsleven, wetenschap en overheid gezamenlijk willen investeren. Congressen op deze vakgebieden dragen bij aan de internationale marketing en branding van ons land.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws