Nederlanders zochten vooral naar kustbestemmingen in eigen land tijdens paasweekend

Auteur: Redactie
Toerisme 30 maart 2021
Nederlanders zochten vooral naar kustbestemmingen in eigen land tijdens paasweekend

Pasen staat weer voor de deur en aangezien een weekendje weg in het buitenland er voorlopig nog niet in zit, zijn Nederlanders vooral op zoek naar een frisse neus met een lang weekend weg in eigen land. Dit volgt de trend die eerder dit jaar is ingezet. Booking.com ziet sinds de pandemie namelijk een opmerkelijke toename in het aantal Booking.com-reizigers dat zich enthousiast uitsprak over wandelen (+94%), frisse lucht (+50%) en de natuur (+44%).

Zoekdata van Nederlandse Booking.com-reizigers laten zien dat kustbestemmingen zoals Noordwijk aan Zee, Zandvoort, Scheveningen of Texel een stuk populairder zijn dit jaar met Pasen ten opzichte van vorig jaar. Uiteraard is de kust de perfecte bestemming om even uit te waaien maar Nederlanders hebben sowieso een passie voor het strand. Zo bleek uit eerder onderzoek van Booking.com dat 49% van de Nederlandse reizigers de bestemming kiest voor de mooie standen***. Ook steden blijven in trek. Zo blijft Amsterdam, net als vorig jaar, de meest gezochte bestemming tijden het Paasweekend door Nederlanders, gevolgd door Maastricht.

De volledige top 10 bevat:

Amsterdam
Maastricht
Noordwijk aan Zee
Rotterdam
Zandvoort
Scheveningen
Valkenburg
De Koog
Utrecht
Parijs

 

Verlangen naar het buitenland

Stiekem kijken Nederlanders ook verder dan een bestemming in Nederland om te ontdekken tijdens Pasen. Bestemmingen zoals Parijs (plek 10), Dubai (plek 12), Willemstad, Curaçao (plek 13) en Tenerife (plek 20) complementeren de top 20 van populairste bestemmingen waar Nederlanders naar zochten om het lange Paasweekend door te brengen. De top trending bestemmingen, zowel in binnen- als buitenland, die het meest gezocht zijn door Nederlandse reizigers om Pasen te vieren, waarbij er wordt gekeken naar welke bestemmingen op dit moment het hardst gestegen zijn in populariteit in vergelijking met vorig jaar, zijn in chronologische volgorde: Noordwijk aan Zee, Zandvoort, De Koog, Zoutelande, Dubai, Willemstad, Egmond aan Zee, Schiermonnikoog, Schoorl en Oost Vlieland.

Overig nieuws