Nederlandse gasten trekken naar de kust

5 augustus 2015
Nederlandse gasten trekken naar de kust

Afgelopen weekend hebben veel Nederlanders de kust opgezocht. Dit blijkt uit gegevens van de boekingswebsite "HotelGrouper.com":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuwe-boekingssite-hotelgrouper-10105/. Vanwege het goede
weer kiezen veel mensen ervoor om aan het strand te vertoeven.

*Meer last minute boekingen*
"We merken duidelijk een verschil in boekingsgedrag wanneer de voorspellingen voor het aankomende weekend goed zijn", zegt Rik Middel, mede-oprichter van HotelGrouper.com. "In de week voorafgaand aan een zonnig weekend worden er meer last minute hotelkamers geboekt aan de kust. Nederlanders kiezen er dan massaal voor om te genieten van de combinatie zon, zee en strand. Wanneer er gematigd weer voorspeld is, kiezen gasten veelal voor hotels in de natuur. De hotels op de Veluwe en rondom Maastricht zien dan een toename in het aantal reserveringen."

*Buitenlandse gasten*
Een geval apart zijn de hotels op de Waddeneilanden. Uit de gegevens blijkt dat hierbij geen verband is tussen de weersvoorspelling en het aantal last minute boekingen. Zowel bij een goede als een slechte weersvoorspelling blijft het aantal boekingen gelijk. "Ook de vakantieperiode heeft een grote invloed op het aantal boekingen. Zo zien we dat het aantal buitenlandse gasten dat in Nederland verblijft een stuk groter is dan gedurende de rest van het jaar. Ook de buitenlandse gasten kiezen vaak voor plaatsen aan de kust. Daarnaast verwelkomen de steden Amsterdam en Den Haag gedurende de vakantieperiode meer buitenlandse gasten", aldus Rik Middel.

Overig nieuws