Neem nog een kijkje achter de schermen van het Amstel Hotel

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Ook zo genoten van de eerste aflevering vam Vier seizoenen aan de Amstel van Omroep MAX? In de serie wordt een kijkje achter de schermen van het legendarische Amstel Hotel geboden. Op zaterdag 29 oktober en 5 en 12 november om 22.05 uur op NPO 1 kun je kijken naar nieuwe afleveringen van Vier seizoenen aan de Amstel

Koningen, presidenten, filmsterren en rocklegendes kiezen al 150 jaar voor een verblijf in het Amstel Hotel. De gasten verwachten de hoogste kwaliteit en beste service tijdens hun verblijf. Om dit mogelijk te maken staan er 365 dagen per jaar 180 mensen klaar om van het verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. In Vier seizoenen aan de Amstel vertellen onder andere de directeur, conciërges, chef, hoofd reserveringen en vaste gasten over het werken en verblijven in een vijfsterrenmonument. 

Aflevering 2 – zaterdag 29 oktober om 22.05 uur op NPO 1
In het Amstel Hotel draait alles om details. Ook het servies moet er piekfijn uitzien en daarom wordt er vandaag een compleet nieuw servies uitgezocht. Een belangrijke klus die helemaal niet zo simpel is als iedereen in het hotel er een mening over heeft. Ondertussen is het enorm druk in de Spiegelzaal, want er arriveren 40 glamourvrouwen voor de uitreiking van de Strong Women Award. En net als alles op rolletjes lijkt te lopen komt er bij de afdeling reserveringen een serieuze klacht binnen.

Aflevering 3 – zaterdag 5 november om 22.05 uur op NPO 1
Filmsterren, dure wijnen, chique juwelen: het is weer druk in het Amstel Hotel. Terwijl de laatste juwelen op hun plek worden gelegd verbouwt een filmcrew een ander deel van het hotel voor opnames. Het personeel kijkt bezorgd toe hoe het hotel overgenomen wordt. Ondertussen begint beneden de tasting van het nieuwe vijfsterrenmenu. De maître selecteert bij alle gerechten de perfecte wijn. En als de rust eindelijk is wedergekeerd komt het spannendste moment. Is de Royal Suite op tijd klaar voor de belangrijke gast?

Aflevering 4 – zaterdag 12 november om 22.05 uur op NPO 1
Feest in het Amstel Hotel! Het is precies 150 jaar geleden dat de eerste steen van het hotel gelegd werd en dat moet gevierd worden. Er zijn hapjes, drankjes en veel gasten, maar natuurlijk gaat het gewone werk ook door. De afdelingen housekeeping en sales hebben het druk met de voorbereidingen op de komst van een belangrijke Arabische gast. En alsof dat allemaal nog niet spannend genoeg is, beginnen de nieuwe medewerkers aan hun eerste dag. Als dat maar goed gaat.

Lees hier de bio’s van de medewerkers die in Vier seizoenen aan de Amstel aan het woord komen.

MAX: Vier seizoenen aan de Amstel 
Elke zaterdag (8 afleveringen)
Om 
22.05 uur op NPO 1
#4seizoenenAmstel

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: