NH Amsterdam Leidseplein in een nieuw jasje na moderne restyling

Auteur: Redactie
Hotelketens 30 augustus 2023
NH Amsterdam Leidseplein in een nieuw jasje na moderne restyling

NH Amsterdam Leidseplein ligt midden in het bruisende hart van de Nederlandse hoofdstad. Onlangs heeft het hotel een restyling ondergaan en zijn alle 237 hotelkamers, de entree, restaurant Copper en de vergaderzalen in een nieuw en modern jasje gestoken.

NH Amsterdam Leidseplein, voorheen bekend als NH Amsterdam Centre, staat midden in het culturele hart van Amsterdam. Het hotel is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928 en heeft een klassieke gevel in de stijl van de Amsterdamse School.

De mix van neutrale tinten en warme materialen creëren een ontspannen sfeer, een ideale setting om tot rust te komen na een drukke dag in de stad. Op meerdere plekken in het hotel zijn verwijzingen naar de stad Amsterdam en de historie van het pand te vinden, zoals de kunstfoto's in de gangen. Tijdens de modernisering is veel aandacht besteed aan duurzaamheid betreft materiaalgebruik en nieuwe installaties gericht op het verminderen van het energieverbruik. NH Amsterdam Leidseplein is met deze upgrades aantrekkelijk voor een bredere doelgroep. Gasten kunnen vergaderen, de stad komen bezoeken of dineren in het restaurant.

Alle 237 kamers hebben een restyling ondergaan, waarbij op maat gemaakte meubels en moderne voorzieningen zijn gecombineerd met natuurlijke materialen. De nieuwe neutrale tinten van het interieur sluiten hier moeiteloos op aan. In een laidback sfeer met zacht licht kunnen gasten op hun kamer na een dag vol indrukken ontspannen of juist gefocust aan het werk gaan. De vernieuwde hoofdingang is voorzien van natuurlijk hout en meer groen, in lijn met de natuurlijke uitstraling van elke verdieping. Op de etages zijn prints van Amsterdam te vinden en de vergaderzalen zijn vernoemd naar stadsparken zoals het Amstelpark, Beatrixpark, Rembrandtpark en het nabijgelegen Vondelpark. Zakelijke gasten kunnen gebruikmaken van uitstekende vergaderfaciliteiten met nieuwe audio-videoapparatuur.

Txema Ripa Azcona, general manager van NH Amsterdam Leidseplein: ''Wij kijken ontzettend uit naar dit nieuwe begin met een frisse ‘look and feel’ van het hotel. Wat onveranderd blijft, is ons streven om altijd de beste service te bieden aan gasten die ervoor kiezen om te verblijven in ons hotel, gelegen aan één van de meest centrale pleinen in Amsterdam.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws