Nieuw hotel met 85 kamers in Utrecht

11 april 2013
Nieuw hotel met 85 kamers in Utrecht

Aan de oostkant van Utrecht zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de realisatie van het Star Lodge Design hotel. Het project komt uit de koker van Bert Plijnaar, die ook betrokken is bij
het nabijgelegen "Hotel Mitland":http://www.mitland.nl/gastheren.htm. Op het terrein wordt tevens een bestaande manege vanaf de grond af aan gemoderniseerd en bij het hotelcomplex betrokken. Na voltooiing moeten er 350 jonge ruiters met hun pony's terecht kunnen.

*Toegejuicht*
De kamers zijn van het tweesterrenniveau. Utrecht juicht de komst van dit soort kamers toe, omdat in dit segment nog genoeg ruimte is voor meer aanbod, zo is te lezen op de gemeentelijke website.
Hotelgasten zullen vooral mensen zijn die een weekeindje Utrecht 'doen', rugzaktoeristen, en (buitenlandse) docenten, studenten en stagiairs die voor een lang of kort meerdaags verblijf op universiteitscomplex De Uithof moeten zijn.

*Faciliteiten*
Het hotel wordt uitgerust met een lounge en ontbijtruimte, en krijgt een beheerderswoning. Zelf zal het hotel geen
restaurant krijgen. Met diverse restaurants in de directe omgeving is er contact gelegd om de gasten te voorzien in hun eetwensen, zo blijkt uit gemeentelijke documentatie over de plannen die al uit 2009 stammen.
In de direct buurt liggen Restaurant-Brasserie Vlonders van Hotel Mitland, Brasserie Vink en Pannenkoekenboerderij Groenesteijn.

~Frank Lindner~

Overig nieuws