Nieuw hotel zonder personeel in Amsterdam

30 oktober 2015
Nieuw hotel zonder personeel in Amsterdam

In Amsterdam opent vandaag apphotel CityHub zijn deuren. Gasten kunnen via een polsbandje alles bedienen. Personeel is dus niet aanwezig. De
kamers zijn gevestigd in cabines. Elke cabine bevat twee 'kamers'. De ene kamer heeft het bed beneden, de andere het bed boven. In totaal telt het hotel vijftig slaapcabines. De vanafprijs voor een overnachting in het hotel is 50 euro per nacht.



*Faciliteiten*
In elk kamer is er een ovalen raam, een luidspreker, kledinghangers en een zitje aanwezig. Toilet en douches worden door de gasten gedeeld.



*Geen personeel*
In CityHub is geen traditioneel hotelpersoneel aanwezig.
Bij aankomst maken gasten zelf een polsbandje met een rfid-radiochip die ze vervolgens voor elke handeling in het hotel gebruiken; bijvoorbeeld het openen van de cabinedeur of het kopen van een snack. Elke uitgave wordt op het bandje geregistreerd en na het verlijf wordt alles afgerekend.



*City Hub-app*
Gasten kunnen via de speciale CityHub-app de kleur in hun slaapcabine aanpassen en het geluid uit de speakers regelen. Buiten het hotel kunnen ze via de app contact houden met medegasten, bijvoorbeeld om tips uit te wisselen over leuke dingen om te doen in de hoofdstad.

*Cityhost*
In het hotel is slechts één medewerker aanwezig: de cityhost. Hij doet geen hotelwerk, maar adviseert gasten over wat ze in Amsterdam kunnen doen en helpt ze met vragen.

*Toekomst*
De bedenkers van het hotel, Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg, willen in de toekomst uitbreiden naar Rotterdam en Parijs. Uiteindelijk willen ze CityHubs opzetten in alle dure hotelsteden ter wereld.

~Christel Tuin, foto's: CityHub~


Overig nieuws