Nieuw platform hotels wijst gasten door

1 juli 2013
Nieuw platform hotels wijst gasten door

Het nieuw opgerichte hotelplatform "Roomixer":http://www.roomixer.com/Home is een digitale marktplaats voor professionals in de hotellerie. Het platform biedt de gelegenheid hotelkamers en gasten te mixen binnen de
hotellerie van een stad. Doel is dat een hotel nooit meer 'nee' hoeft te verkopen, en er een nieuw omzetkanaal bij krijgt. Roomixer komt uit de koker van de van origine Israëlische initiatiefnemers Liran Jakob Rosenfeld (31) en Salick Cogan (29).


~Oprichters Liran Rosenfeld en Salick Cogan~

*Negatieve ervaring*
Wanneer een hotel geen beschikbaarheid heeft voor een
gast, of wellicht de faciliteiten niet overeenkomen met de
specifieke wensen, wordt een boeking afgewezen. De gast
ontvangt een 'nee' en moet zelf op zoek naar een alternatief. De eerste ervaring is op deze wijze negatief.

*Toestemming*
Op het nieuwe platform kan een hotel een boeking doorverkopen. Uiteraard alleen met toestemming van de gast en aangeboden als extra service. Op dezelfde manier kan een hotel opzoek gaan naar passende boekingen. Voor een klein gedeelte van de boekingswaarde (5 procent) koopt men de boeking en de contactgegevens van de gast. De boekingen worden door het systeem geclassificeerd en binnen een groep vergelijkbare hotels aangeboden.

*Testcase Amsterdam*
Amsterdam is bewust als pilotstad voor Roomixer gekozen. Rosenfeld hierover: “Amsterdam is een unieke stad op gastvrijheidsgebied. Met een fenomenaal hoge bezettingsgraad, van gemiddeld boven de 65 procent, een relatief beperkt aantal kamers en een enorm scala aan reisdoeleinden, biedt Amsterdam de ultieme speeltuin voor creatieve en innovatieve hoteliers.”

Begin juli is het platform officieel gelanceerd.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws