Nieuw luxueus hotel in Hardenberg

24 december 2014
Nieuw luxueus hotel in Hardenberg

Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het bestemmingsplan dat uitbreiding van hotel-restaurant De Rheezerbelten in Hardenberg mogelijk
moet maken. De familie Hans van De Rheezerbelten kan dus verder met haar plannen.

*Luxueus hotel*
Een van de onderdelen van de plannen is de bouw van een luxe hotel voor het hogere marktsegment met maximaal 40 kamers, meerdere vergaderzalen, een zwembad, wellness- en sportvoorzieningen. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om het hotel uit te breiden met nog eens 40 kamers, als dat economisch haalbaar is en er vraag naar meer hotelkamers is in de gemeente Hardenberg. De plannen omvatten verder de realisatie van een overdekte speeltuin, waarmee invulling wordt gegeven aan de behoefte aan meer slechtweervoorzieningen. Verder wordt een nieuw receptiegebouw neergezet, een bedrijfswoning wordt omgebouwd tot groepsaccommodatie en het bestaande pannenkoekenrestaurant en de bistro worden uitgebreid.

*Versterking recreatief product*
Ook wil de familie Hans een recreatief informatiepunt inrichten bij de entree van het perceel aan de Grote Beltenweg. Daar zal informatie worden gegeven over de historie van Rheeze en de toeristische mogelijkheden in de omgeving op een informatiebord. Ook wordt een authentieke grenssteen herplaatst. Dit alles moet leiden tot 'versterking van het recreatief product'. "Het huidige aanbod wordt kwalitatief versterkt en uitgebreid door een bedrijfsconcept neer te zetten dat aansluit bij de trends en ontwikkeling in de recreatieve sector", aldus het college van de burgemeester en wethouders in een toelichting op de medewerking die het geeft aan de wijziging van het bestemmingsplan.

~Christel Tuin~

Overig nieuws