Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam

28 mei 2015
Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam

Deze week opende Eastwood zijn deuren, het nieuwe hotelrestaurant van "DoubleTree by Hilton":http://www.hospitality-management.nl/?q=doubletree&x=zoeken Amsterdam Centraal Station. Een flexibel
restaurant met als
thema ‘beer & grill’, dat past bij de internationale trend van dit moment.

*Ontbijtrestaurant wordt omgebouwd*
Uniek is dat hiervoor elke dag het ontbijtrestaurant op de begane grond wordt omgebouwd. "Eastwood is een oplossing voor de uitdaging die je als hotel hebt: ontbijt,
lunch en diner serveren in dezelfde ruimte", zegt general manager Caroline Receveur. De verschillende dagdelen vragen om een andere sfeer. Het ontbijt en de brunch serveren we in buffetvorm, dus dat vraagt om veel ruimte. Bovendien wil je ’s morgens veel daglicht. Tijdens het diner wil je juist een intiemere setting met gedimd licht. Daarom hebben we besloten het restaurant te verbouwen tot een concept dat past bij deze tijd. De hele ruimte wordt daarom elke dag volledig omgebouwd: van tafelbladen tot raampartijen, van schilderijen tot verlichting en zelfs de kleding van de medewerkers wordt aangepast. Dit alles tot verrassing en verbazing van de hotelgasten. Een enorme operatie waar het hele hotelteam aan meewerkt, waardoor de klus binnen een half uur is geklaard. En als de BBQ-trend voorbij is, dan verbouwen we ook het concept."



*Chef Marcel de Leeuw in keuken*
De keuken van Eastwood staat onder leiding van chef Marcel de Leeuw: "We serveren basic gerechten. De door Amerika geïnspireerde kaart is overzichtelijk en vriendelijk
geprijsd. Je kunt kiezen uit drie hoofdgerechten: een goede hamburger, een steak en een mooie vis voor slechts 15 euro. Daarbij schenken we een betaalbaar flesje wijn of een
biertje. De grillgerechten worden bereid op een broiler, een Amerikaanse super-grill. Daarbij kun je kiezen uit bijgerechten, zoals een gezonde bulgur-salade of huisgesneden frieten. Als afsluiting serveren we een stuk kaas of een royale coupe à la minute bereid ijs."

*Stoer interieur*
Het stoere karakter van de kaart komt terug in de details: op tafel staat bijvoorbeeld een gereedschapskistje met bestek en als je een steak bestelt, dan mag je zelf een mes kiezen. Restaurantgasten die na het diner een cocktail willen drinken in de SkyLounge Amsterdam krijgen voorrang op het moment dat er een wachtrij is. Ook families kunnen
terecht bij Eastwood: elke dag tussen 17 en 19 uur worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de zomer wordt er ook gebarbecued op het terras aan het Oosterdok.

Overig nieuws