Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam

28 mei 2015 |
Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam<

Deze week opende Eastwood zijn deuren, het nieuwe hotelrestaurant van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Een flexibel restaurant met als
thema ‘beer & grill’, dat past bij de internationale trend van dit moment.

Ontbijtrestaurant wordt omgebouwd
Uniek is dat hiervoor elke dag het ontbijtrestaurant op de begane grond wordt omgebouwd. "Eastwood is een oplossing voor de uitdaging die je als hotel hebt: ontbijt,
lunch en diner serveren in dezelfde ruimte", zegt general manager Caroline Receveur. De verschillende dagdelen vragen om een andere sfeer. Het ontbijt en de brunch serveren we in buffetvorm, dus dat vraagt om veel ruimte. Bovendien wil je ’s morgens veel daglicht. Tijdens het diner wil je juist een intiemere setting met gedimd licht. Daarom hebben we besloten het restaurant te verbouwen tot een concept dat past bij deze tijd. De hele ruimte wordt daarom elke dag volledig omgebouwd: van tafelbladen tot raampartijen, van schilderijen tot verlichting en zelfs de kleding van de medewerkers wordt aangepast. Dit alles tot verrassing en verbazing van de hotelgasten. Een enorme operatie waar het hele hotelteam aan meewerkt, waardoor de klus binnen een half uur is geklaard. En als de BBQ-trend voorbij is, dan verbouwen we ook het concept."



Chef Marcel de Leeuw in keuken
De keuken van Eastwood staat onder leiding van chef Marcel de Leeuw: "We serveren basic gerechten. De door Amerika geïnspireerde kaart is overzichtelijk en vriendelijk
geprijsd. Je kunt kiezen uit drie hoofdgerechten: een goede hamburger, een steak en een mooie vis voor slechts 15 euro. Daarbij schenken we een betaalbaar flesje wijn of een
biertje. De grillgerechten worden bereid op een broiler, een Amerikaanse super-grill. Daarbij kun je kiezen uit bijgerechten, zoals een gezonde bulgur-salade of huisgesneden frieten. Als afsluiting serveren we een stuk kaas of een royale coupe à la minute bereid ijs."

Stoer interieur
Het stoere karakter van de kaart komt terug in de details: op tafel staat bijvoorbeeld een gereedschapskistje met bestek en als je een steak bestelt, dan mag je zelf een mes kiezen. Restaurantgasten die na het diner een cocktail willen drinken in de SkyLounge Amsterdam krijgen voorrang op het moment dat er een wachtrij is. Ook families kunnen
terecht bij Eastwood: elke dag tussen 17 en 19 uur worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de zomer wordt er ook gebarbecued op het terras aan het Oosterdok.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: