Nieuw restaurant Stenden Hotel Leeuwarden

30 oktober 2014
Nieuw restaurant Stenden Hotel Leeuwarden

Morgen opent het Stenden Hotel in Leeuwarden de deuren van zijn nieuwe restaurant ‘Wannee’ waar je de smaak van de Nieuwe Nederlandse Keuken
niet alleen proeft, maar ook voelt. De inrichting sluit hier bij aan met de natuurlijke materialen die gebruikt zijn, zoals Fries eiken, en de binnentuin.

*Mevrouw Wannéé als inspiratie*
In 1910 was mejuffrouw Cornelia Johanna Wannée (1880-1932) lerares aan de Amsterdamse Huishoudschool. Ze heeft toen hét kookboek geschreven voor de Amsterdamse Huishoudschool. Dit kookboek is sindsdien vele malen herdrukt en bijgewerkt. Voor vele huishoudens was dit kookboek de leidraad in het dagelijks koken. Nu is "restaurant Wannee":http://www.restaurantwannee.nl/ geen kopie van het oude kookboek, maar geeft het de relatie aan tussen de Nieuwe Nederlandse Keuken aan het begin van de 20ste eeuw en de Nieuwe Nederlandse Keuken van Albert Kooy aan het begin van de 21ste eeuw. Beide stromingen zijn voor hun tijd revolutionair en markeren een omslag in de manier waarop over eten en drinken wordt nagedacht.

~Christel Tuin~

Overig nieuws