Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht

20 augustus 2013 |
Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht<

Remy Mooren is benoemd tot chef de cuisine van het Crowne Plaza Maastricht hotel. Mooren neemt zijn jarenlange ervaring mee en keert terug naar zijn geboortestad. Hij stuurt
de keukenbrigade aan van het Frans-Mediterraans georiënteerde restaurant De Mangerie. In de toekomst wil de chef-kok de regio meer centraal laten staan in zijn gerechten door met lokale producten en recepturen te gaan werken.

Groot feest
Mooren vertelt: “Ik ben kok geworden, maar het lag niet echt voor de hand dat ik het koksvak zou kiezen. Mijn vader is architect, dus die had graag gezien dat ik de technische kant koos, maar die ligt mij niet zo. Ik heb voor de hotelschool gekozen, omdat ik meer wilde dan alleen koken. Het regelen, coachen en managen interesseerde mij ook. Koken is voor mij een onderdeel van het vak. Mijn lijfspreuk is: Koken is een groot feest!”

Loopbaan
Het is niet de eerste keer dat Mooren een chefspositie in Maastricht bemant, zo heeft hij van 1983 tot 1990 als chef gefungeerd bij Hotel Beaumont. Hierna vertrok hij voor een lange carrière als chef de cuisine naar Vaals bij Kasteel Vaalsbroek.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: