Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

16 april 2015 |
Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

In het hart van Amsterdam Oud-Zuid zal binnenkort de vijfde vestiging van The Harbour Club zijn deuren openen. The Harbour Club Kitchen, een
nieuw restaurantconcept, is het resultaat van een joint venture tussen Apollo Hotels & Resorts en The Harbour Club. Het wordt gevestigd in het Wyndham Apollo Hotel.

Foto: Mark Vaessen(executive chef The Harbour Club), Alexander Kluit (area general manger van Apollo Hotels & Resorts), John de Jong (eigenaar The Harbour Club), Francesco Monaco (managing director Apollo Hotels & Resorts) en Imre Heijboer (general manager Wyndham Apollo Hotel Amsterdam)

Modernisering van hotel
Op deze historische plaats aan het water zal de club eind mei haar deuren openen. De samenwerking met het trendy restaurantconcept van eigenaren John de Jong en Richard van Leeuwen ligt in lijn met de toekomstvisie van het hotel. "Afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het hotel. Recent zijn alle kamers volledig vernieuwd. De komst van The Harbour Club Kitchen sluit heel goed aan op de ingezette modernisering van het hotel en draagt bij aan de totaalbeleving voor de gast", aldus Alexander Kluit, area general manager van Apollo Hotels & Resorts.

Droomlocatie
John de Jong, eigenaar van The Harbour Group, voegt hieraan toe: "Het Wyndham Apollo Hotel is voor ons een droomlocatie! Waarom? De ligging aan het water, het internationale karakter van het hotel, maar ook het bereik van het hotel: van de Amsterdammer tot aan de zakelijke gast en van de toerist tot aan de congresbezoeker." The Harbour Club Kitchen is het derde restaurant van The Harbour Group in Amsterdam, naast The Harbour Club en The Oyster Club.

365 dagen per jaar barbecueën
The Harbour Club Kitchen zal de culinaire traditie, waarmee de andere vestigingen van de restaurantketen zijn groot geworden, delen. Maar het nieuwe concept onderscheidt zich ook door de manier waarop de gerechten worden bereid, onder meer door 365 dagen per jaar de barbecue te gebruiken. Een lazy Sunday lunch, een zakelijk diner op dinsdagavond of natuurlijk een sprankelende donderdagavond met vrienden. Maar behalve dat is The Harbour Club Kitchen ook een event venue met allure. Vanwege de ruime opzet is het restaurant ideaal om grotere groepen te ontvangen en daarom de perfecte locatie voor een borrel, receptie of diner.



Interieur
De verwerking van verschillende materialen, zoals hout en staal, geeft het restaurant een stoere rebelse uitstraling. En ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt voor een intieme sfeer. Het hele jaar door en onder alle weersomstandigheden kan er aan het water worden genoten van het mooiste plekje van de stad.

Derde F&B concept
The Harbour Club Kitchen is, naast het fine-dining restaurant La Sirène en de Brasserie Marina Loungebar, het derde F&B concept binnen het Apollo Wyndham Hotel Amsterdam.

Keuken
Een bezoek aan The Harbour Club Kitchen staat volgens de ondernemers garant voor puur en intens genieten. Hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid, maar wel met oog voor detail. De signature dishes van The Harbour Club vormen de basis van de menukaart. Nieuw is de Franse rôtissoire. Alleen het beste vlees, de meest verse vis, de mooiste groenten en kruiden worden gebruikt. De bereidingen zijn eenvoudig en puur: vlees van de Montague Broiler, kip van de rôtissoire, de in roomboter gebakken zeetong en gegrilde kreeft. Voor sushi en sashimi wordt de beste gekweekte Blue-Fin tonijn uit Malta ingekocht. Echte vleesliefhebbers kunnen genieten van het exclusieve Wagyu vlees van het Japanse Black ras.

Praktisch
The Harbour Club Kitchen is zeven dagen per week geopend, voor de lunch en het diner en biedt plaats aan 250 gasten. Het aan het water gelegen restaurant is voorzien van gratis WiFi en is gesitueerd op nog geen 5 minuten rijden van de Ring en het centrum van Amsterdam. Het beschikt over parkeergelegenheid, valetparking en aanmeermogelijkheden voor boten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: