Visumregels impuls voor hotellerie

7 april 2014
Visumregels impuls voor hotellerie

Onlangs verscheen een publicatie over de herziene Europese visumregels. Dit voorstel zal Europa als reisbestemming nog beter op de kaart zetten en mogelijk een toename van 30 tot 60 procent
van gasten vanuit een aantal markten, zoals China, India en Saudi Arabië opleveren.

*Visumaanvragen simpeler*
“Ondanks dat Europa, met de landen die bij het verdrag van Schengen zijn aangesloten, de meest populaire vakantiebestemming is, loopt het miljoenen toeristen mis door de trage en complexe visumprocedures. Het voorstel van de Europese Commissie is goed uitgewerkt en bevat concrete oplossingen zoals het mogelijk maken van online visumaanvragen en het e-visa. Dit maakt Europa als vakantiebestemming nog aantrekkelijker en zal op de lange termijn zorgen voor een sterke internationale concurrentiepositie. Bovendien wordt economische groei gestimuleerd”, aldus Simon Vincent, President Europe, Middle East & Africa voor Hilton Worldwide.

*Smart Visa*
Hilton Worldwide is groot voorstander van ‘Smart Visa’ procedures om reizen voor legitieme reizigers waaronder toeristen mogelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat flexibelere regels rondom visa een groei van het aantal reizigers naar het Schengengebied zou kunnen bewerkstelligen. Een groei van tussen 30% en 60% zal uit een aantal markten komen waaronder China, India en Saudi Arabië. Dit zal 1.3 miljoen banen in de toerismebranche en hieraan gerelateerde sectoren kunnen opleveren.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws