Novotel Amsterdam Schiphol Airport gaat teamleden helpen bij stoppen met roken

26 april 2019 | Thijs Jacobs

Novotel Amsterdam Schiphol Airport gaat rokende teamleden de aankomende maanden helpen stoppen met roken. Dit idee is ontstaan bij een projectgroep van Team NASA, waar onder andere drie frequente rokers deel van uitmaken. De eerste rokers zullen de uitdaging per medio mei aangaan.

Individuele en collectieve voordelen

Onder het thema ‘NASA rookvrij, wat jij?’ hoopt het management de rokende werknemers te kunnen stimuleren om te stoppen met roken. Floris Licht, General Manager bij het Novotel gelegen naast station Hoofddorp, licht toe: “Stoppen met roken heeft op zoveel vlakken voordelen, individueel maar ook collectief. Uiteraard is het beter voor de gezondheid van zowel onze rokende medewerkers als onze meerokende medewerkers. Daarbij heeft het een positief effect op de productiviteit en het werkklimaat. Zo storen niet-rokers zich vaak aan de veelvuldige pauzes van rokers, die gedurende een werkdag soms acht sigaretten roken. Verder zijn wij ervan overtuigd dat een rookvrij hotel zorgt voor een betere gastbeleving.”

Eigen invulling

Alle 35 rokende medewerkers worden persoonlijk benaderd met de vraag of zij open staan voor hulp bij stoppen met roken. De rokers zijn daarin vrij om hun eigen traject te bepalen. Zij kunnen de hulp aanvaarden en aangeven op welke manier zij graag geholpen willen worden: middels hypnose, nicotinepleisters, een e-sigaret of ‘gewoon’ cold turkey. De kosten worden afhankelijk van de gekozen optie gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed door het hotel. “Maar, de rokers die niet wíllen stoppen met roken worden hiertoe niet verplicht”, aldus Licht. “Wij willen onze teamleden uiteraard stimuleren om te stoppen, maar het blijft hun eigen keuze. Gelukkig is het enthousiasme tot nu toe groot. We verwachten met 15 collega’s een van de aangeboden trajecten te starten.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: