Olympische haring in Hilton Amsterdam

Auteur: redactie
Events 21 juni 2024
Olympische haring in Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam vierde dit jaar voor de 29ste keer de komst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op hun terras aan het water. Hiermee werden tegelijkertijd de partners en gasten van het hotel bedankt. Het ging dit jaar alleen nét even anders met haring in een nieuw jasje.

Elk jaar wordt het bekende invite-only evenement, waar haring wordt gevierd in samenwerking met Jan van As, vol verwachting tegemoet gezien in heel Nederland.

Dit jaar vierde het zakelijke haringfeest niet alleen de komst van Hollandse Nieuwe, maar ook de verbinding van de Nederlanders met de zee en het ontdekken van nieuwe manieren om haring te bereiden en eten. Traditie werd gevierd op een innovatieve manier, met bijzondere gerechten zoals haring escabeche, monte cristo en finissima en natuurlijk ontbrak de klassieke Hollandse haring met ui en augurk niet. Tot 30 september zijn gasten welkom om deze nieuwe interpretaties van haring te proeven op het Garden Terrace en in de Half Moon Lounge Bar van Hilton Amsterdam.

Hilton x Jan van As

Haring, en daarbij de dierbare relatie met Jan van As, die al meer dan elf jaar standhoudt, past anno 2024 nog steeds bij de hedendaagse filosofie van Hilton Amsterdam. Het visje wordt namelijk sinds jaar en dag op dezelfde traditionele en duurzame manier gevangen en verwerkt. Een eigenschap die perfect past bij de huidige en toekomstige duurzame doelen van Hilton Amsterdam.

Jan van As heeft een rijke historie en bleek de perfecte partner. Versvishandel Jan van As, gevestigd in het Food Center Amsterdam, is een van de grootste Nederlandse leveranciers van verse vis. Sinds 1949 leveren ze de beste kwaliteit vis, schaal- en schelpdieren aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Daarbij maken ze zich met het duurzaamheidsprogramma Vis&Seizoen sterk voor het behoud van de visstand.

Maarten van der Weijden

Ter ere van de Olympische Spelen in Parijs heeft Hilton Amsterdam dit jaar het thema van deze legendarische spelen omarmd voor het haringfeest. Langeafstands- en marathonzwemmer Maarten van der Weijden speelde dit jaar een speciale rol tijdens het haringfeest. De Olympische sportman overhandigde het eerste vaatje haring, die hij al zwemmend naar het hotel bracht. Hilton Amsterdam en Jan van As doneren gezamenlijk aan de Maarten van der Weijden Foundation, de stichting van Van der Weijden die onderzoek naar kanker financiert.

Fotografie: Jasper ten Tusscher

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws