Online hotelprijzen Nederland stabiel

18 juni 2014
Online hotelprijzen Nederland stabiel

De online hotelprijzen van Nederlandse hotels zijn dit jaar ongeveer gelijk aan 2013. Zo blijkt uit de trivago Hotelprijsindex (tHPI) van hotelzoekmachine www.trivago.nl. Deze maand, net
als in februari, maart en mei dit jaar, ligt de online hotelprijs van Nederlandse hotels gemiddeld gezien gelijk aan 2013. De gemiddelde hotelprijs komt deze maand uit op €137 per kamer per nacht, in juni vorig jaar was dit €136.

*Online hotelprijzen van Nederland*
De online hotelprijs ligt in Nederland redelijk gelijk aan vorig jaar. Met uitzondering van januari en april is de hotelprijs overwegend stabiel. Daarmee is de Nederlandse hotelprijs na een flinke daling in 2012 een jaar lang overwegend stabiel gebleven.

*Online hotelprijzen van Amsterdam*
De prijzen in Amsterdam zijn momenteel met €179 per kamer per nacht erg hoog. Hotels kosten in Amsterdam momenteel 15 procent meer dan vorig jaar. Vorige maand was dit verschil nog groter, toen waren de prijzen met €202 per kamer per nacht 20 procent duurder dan in 2013 en daarmee de duurste maand van de afgelopen 3 jaar.

*Evenementen*
Redenen voor de hoge hotelkamerprijzen zijn gedeeltelijk verbonden met evenementen en toerisme. Amsterdam is erg populair als citytrip, en een gewilde locatie voor beurzen en conventies. Daarnaast hebben Amsterdamse hotels in de lagere prijscategorie te maken met de nodige concurrentie van hostels, B&Bs en privéverhuur van woonruimte. Dit maakt het voor hoteleigenaren aantrekkelijker om hun accommodatie te verbeteren en in een hoger luxe- en prijsniveau aan te bieden. In drukkere periodes betekent dit echter dat de hotels in het lagere prijssegment snel vol zitten en stijgen de prijzen. Dit maakt het lage prijssegment ineens relatief duur.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws