Eerste vangst Oosterscheldekreeft

29 maart 2013
Eerste vangst Oosterscheldekreeft

Op 28 maart is het nieuwe Oosterscheldekreeft-seizoen officieel van start gegaan. De eerste kreeft werd geveild door Erica Terpstra en voor 19.850 euro gekocht door
Schmidt Zeevis Rotterdam voor The Harbour Club. De opbrengst gaat dit jaar naar het Liliane Fonds. De eerste kreeft werd door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek opgevist en overhandigd aan Terpstra.

*Spannend seizoen*
Het nieuwe seizoen van de kreeft gaat wel met de nodige spanning van start. De lange, koude winter houdt de watertemperatuur laag. "Wij zouden nu op een watertemperatuur van 6 graden moeten zitten, maar nu is dat nog 4 graden. Het is afwachten wat dit voor effect heeft op de kreeft, hij moet nu wel uit zijn winterslaap komen", aldus kreeftenvisser Van den Hoek.

*Periode tot 15 juli*
De veiling van de eerste kreeft in de Zeeuwse vissersplaats Colijnsplaat werd drukbezocht door vishandelaren uit Nederland en België. De Oosterscheldekreeft wordt door de Belgische en Nederlandse horeca gewaardeerd. De periode waarin Oosterscheldekreeften worden gevangen, aangevoerd en verhandeld loopt tot en met 15 juli.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws