Oud Sluis opnieuw beste restaurant

9 november 2009 |
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, evenals vorig jaar, ingenomen door De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Enige verschuiving in de top-drie was dat Beluga van Hans van Wolde plaats moest maken voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. Beluga is in de lijst terug te vinden op de vierde plek.


Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn in hun nopjes met de nummer drie positie.

Een opvallende binnenkomer in de top-10 van de lijst was Da Vinci. Het restaurant van ladychef Margo Reuten stijgt in de lijst van de 21e naar de 9e positie. Ook Cordial in Oss en La Rive uit Amsterdam betreden komend jaar de top-10. Cordial kwam van 14 en steeg naar 6. La Rive komt van 11 en staat in Lekker 2010 op de 8e positie. De Bokkedoorns in Overveen moest de vierde plaats van vorig jaar prijsgeven en deze editie genoegen nemen met de tiende plek.


De creme de la creme van de Nederlandse restaurantbranche heft het glas.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Ivy van François Geurds. De gids in magazinevorm telt in totaal 74 nieuwe adressen. Het is de 32ste keer dat de restaurantgids wordt uitgegeven. De presentatie vond plaats in Hotel The Dylan in Amsterdam.

Het sprookje is ook komend jaar dus nog niet over voor de driesterrenchef en het team van Oud Sluis. Recentelijk ontving de chef-kok met als standplaats het Zeeuwse Sluis ook al twintig punten in de GaultMillau voor komend jaar, een unicum.


Zo smaakt overwinning. Sommelier van Oud Sluis Benjamin de Buck schenkt de glazen vol.

In aanloop naar de bekendmaking van de top-10 vroeg Frénk van der Linden de zaal, aan de hand van de zeven zonden, naar bijzondere culinaire belevenissen. Bij jaloersheid vroeg Van der Linden aan Herman wat hij daarover te zeggen had. "Toen ik voor het eerst bij Pierre Gagnière in Parijs had gegeten had ik naderhand even een, pardon voor het woord, 'kutmomentje'. Van zo, hoe moet ik dat nu dan doen?" Na het krijgen van het bord en de oorkonde horend bij de nummer één positie was daar bij Herman helemaal geen sprake meer van. Sterker nog: "Dit is overweldigend", sprak de chef-kok met een brok in de keel zijn eerste reactie uit.

Tijdens het vermeende 'lekken' van de top-10 twee weken geleden bleek dat de lijst die toen in de media rondging wel de juiste was. Hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder zei nog over het lekken: "Lekker is gelekt, dus lekker leeft." In haar toespraken gaf Mulder aan dat het niveau in de hoogste regionen alleen nog maar beter wordt en dat de redactie het liefst twintig restaurants aan een top-10 notering had willen helpen.

De RestaurantKrant; Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/oud-sluis-opnieuw-lekkerste-restaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: