Oude watertoren in Castricum omgebouwd tot  hotelkamer

Auteur: Redactie
5 november 2021
Oude watertoren in Castricum omgebouwd tot  hotelkamer

Noord-Holland heeft er een unieke plek om te overnachten bij; Watertoren Duin & Bosch in Castricum. Deze oude en in onbruik geraakte watertoren is gerestaureerd en heeft een nieuwe functie gekregen. De toren is getransformeerd tot een boutique hotel met een 1-kamer design suite. De oude elementen zijn bewaard gebleven maar de hotelkamer in dit rijksmonument heeft een industriële, moderne uitstraling inclusief alle comfort die je van een luxe suite verwacht.

De verhalen over de watertoren hebben een plek gekregen in het trappenhuis van de watertoren en doen je herinneren aan de ruim 100 jaar oude geschiedenis die vooraf ging maar zodra je de wenteltrap naar 33 meter hoogte oploopt en de design suite betreedt, beland je tussen de boomtoppen. Een intiem, luxe wereldje alleen voor jou. De suite is ingericht met duurzame materialen en met producten van hoge kwaliteit. Eyecatcher is de romantische vide met kingsize bed dat zich op een 'zwevend plateau' bevindt in het originele reservoir van de watertoren. 

Omgeving Duin & Bosch

Een van de highlights van het verblijf is het moment waarop je vanuit bed de zon in de zee kunt zien zakken. Het is verleidelijk om binnen te blijven en te genieten van het uitzicht en de rust. De omgeving is echter minstens zo aantrekkelijk. Aan de voet van de Watertoren ligt het Noordhollands Duinreservaat, een prachtig uitgestrekt natuurgebied waar je volop kunt wandelen, hardlopen en fietsen. Het strand van Castricum ligt ook op een steenworp afstand. Cultuur vind je in de nabijgelegen steden Haarlem of Alkmaar. Op culinair gebied vind je in Castricum een diversiteit aan restaurants, van knus tot aan restaurant met een Michelinster. 

Geschiedenis van de Watertoren

In 1908 werd de Watertoren in Castricum gebouwd als waterreservoir voor het psychiatrisch ziekenhuiscomplex Duin en Bosch. Bijna 60 jaar lang diende het als drinkwatervoorziening. Eind jaren ‘70 werden alle gebouwen op het terrein aangesloten op het waterleidingnet, waarmee de Watertoren zijn functie verloor. De toren raakte in verval en dit rijksmonument dreigde verloren te gaan. BOEi werd in 2015 eigenaar van de watertoren, waarna de organisatie op zoek ging naar een passende herbestemming. In samenwerking met De Kennemer Duincampings heeft de toren een nieuwe toekomstbestendige functie gekregen. De restauratie van de Castricumse Watertoren is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, de Vriendenloterij en de Rijksoverheid.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws