Overwinning van 800 miljoen

7 maart 2014
Overwinning van 800 miljoen

In de bittere strijd om Londen's meest prestigieuze hotelketen, heeft ontwikkelaar Paddy McKillen een belangrijke overwinning geboekt. Hij is in een felle strijd verwikkeld met de puissant rijke broers
David and Frederick Barclay. McKillen reikt de broers de hand en wil een deal maken omtrent de leiding over deze drie hotels in Londen.

*Nooit verkopen*
McKillen geeft aan zijn aandeel nooit te verkopen en spoort de gebroeders Barclay dan ook aan hun aandeel aan hem te verkopen of tot een andere oplossing te komen.

*Afbetaald*
Onlangs heeft McKillen 800 miljoen euro aan leningen afbetaald aan de IBRC, dat is de voormalige Anglo Irish Bank. De bank dreigde de leningen te koop te zetten als onderdeel van de verdere afstoting van leningen. Deze verkoop gaat niet door nu McKillen de schuld heeft afbetaald. Wanneer de Barclays de schulden hadden overgenomen, dan was de positie van McKillen lastig geweest. De Barclays zijn, naast zakenpartners, namelijk bittere rivalen van McKillen.

*Jarenlange strijd*
McKillen en zijn rivalen hebben drie jaar lang een juridische strijd gevoerd om de controle over Coroin te bemachtigen. Coroin bezit de Londense hotels Claridge's, The Connaught and The Berkeley.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws