Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'

14 januari 2010 |
Paneldiscussie in Studio DE: 'Cre√ęer koffie en theemomenten'<

'Welke trends veroveren de horeca in 2015?' Dat is de centrale vraag in Studio DE. Loek Beeren, eigenaar van The Colour Kitchen in Amsterdam heeft wel een idee; "Ik ben geen koffiemens, dus ik denk dat de toekomst in kwaliteit thee ligt. Zelf drink ik alleen goede darjeeling." De andere panelleden beamen dat er een kwaliteitsslag is gemaakt in warme dranken en dat deze zal doorzetten. Leo van Deutekom van Douwe Egberts stond aan de wieg van de Senseo en denkt dat het 'koffie en theemomentje' steeds belangrijker zal worden. "Meer ritueel." De koffiepot op tafel, even zitten en samen genieten.

Eenvoud en echtheid
Annelies Hermsen heeft een eigen ontwerpstudio waar ze zich bezig houdt met productdesign, concepts en fooddesign. Zij ziet ook dat de beleving van koffie verandert. "En ja, duurzaam en maatschappelijk verantwoord horen er nu een beetje bij, maar leg het er niet te dik bovenop. Doe het gewoon, dan straal je het ook uit. Ik denk dat er vooral toekomst is voor eenvoud." Rob Bongers, eigenaar van SteelStuff denkt meer in termen van design. Hij ziet dat er de laatste jaren mooie, moderne interieurconcepten zijn bijgekomen, maar mist het klantcontact. "De buitenkant is er, maar het lijkt alsof zaken gaandeweg hun ziel hebben verloren. Ik pleit dan ook voor echt contact met je gasten." "Authenticiteit en echtheid", ziet Loes Verwijk van Servex ook als speerpunten. "Wees niet bang je te onderscheiden, geef je eigen invulling aan iets simpels als een kopje koffie." Daar moet Loek Beeren even op inhaken: "Ik zit niet te wachten op allerlei extra's. Ga voor kwaliteit, dat is al moeilijk genoeg."


Barista aan het werk in Studio DE

Gouden tip
Erik Driessen, directeur Foodstep, leidt de paneldiscussie. Hebben de deelnemers nog een gouden tip? Jazeker: Doe meer met thee en schenk vooral aandacht aan de kwaliteit en het ritueel. Biedt de gast een keuze uit meerdere merken en investeer in een barista.

Horecava 2010 Amsterdam, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/paneldiscussie-in-studio-de-creeer-koffie--en-theemomenten/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: