Pariteitsverplichtingen niet langer van toepassing op Booking.com

Auteur: redactie
OTA's Wet- en regelgeving 13 juni 2024
Pariteitsverplichtingen niet langer van toepassing op Booking.com

De pariteitsverplichtingen die Booking.com hanteert in Nederland zijn vanaf 1 juli 2024 niet langer van toepassing, zo laat het platform weten in een bericht aan accommodatieverstrekkers. Deze wijziging wordt doorgevoerd omdat Booking moet voldoen aan de Europese Wet inzake digitale markten.

Door de afschaffing van de pariteitsverplichtingen hoeven hotels, bed & breakfasts en andere accommodatieverstrekkers niet langer dezelfde, of betere, prijzen en voorwaarden op Booking.com te geven dan de voorwaarden die zij op eigen boekingskanalen hanteren. Booking voegt toe dat deze wijziging ook van toepassing zijn op de voorwaarden voor deelname aan Genius en het Programma voor Aanbevolen Partners.

De wijziging geldt overigens voor alle landen die onderdeel uitmaken van de Europese Economische Ruimte. In België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Portugal heeft deze wijziging verder geen invloed, aangezien de pariteitsverplichtingen daar al niet van toepassing waren.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws